Perjantaina ilmestyvän Rumban kannessa voimaeläimesi Antti Tuisku!

Rumba 3/17 ilmestyy perjantaina 22.9.

21.09.2017

Antti Tuisku on perjantaina ilmestyvän Rumban kannessa. Anatude-albuminsa juuri julkaissut, Suomen suurin poptähti kertoo Mervi Vuorelan haastattelussa avoimesti, kuinka rakensi vuosien ajan identiteettiään väärien asioiden varaan.

”Jos mie näen itseni Suomen Madonnana, mutta muut ihmiset näkevät minut iskelmään kallellaan olevana kädenlämpöisenä poptähtenä, jonkin on muututtava.”

Lakattuaan pelkäämästä epäonnistumista hän määritteli itsensä ja suomalaisen popskenen uudestaan. Suorasanainen Anatude on täällä!

Antti Tuiskun lisäksi Rumban sivuille on painettu muun muassa seuraavaa.

Oranssi Pazuzu on yksi vaihtoehtoisemman suomalaismusiikin kirkkaimmista vientivalteista. Yhtyeen laulaja-kitaristi Juho ”Jun-His” Vanhanen keskustelee Kimmo Vanhatalon kanssa black metalista, psykedeliasta, taiteen tekemisestä, hattivateista ja siitä, kuinka pöytä on putsattava, ennen kuin Oranssi Pazuzu voi jatkaa matkaansa.

Santtu Reinikainen syötti Youtubeen hakusanat ”musiikki” ja ”huumori”, ja aloitti tutkimusmatkansa Jope Ruonansuusta ja pakokauhunsekaisesta halveksunnasta. Onko mahdollista yhdistää huumoria ja musiikkia kivuttomasti? Loiriplukari ja Kalevauva.fi osallistuvat keskusteluun.

Magma saapuu syksyllä keikalle Helsinkiin. Mikael Mattila kartoittaa, mistä tässä lähes viisikymmentä vuotta zeuhl-musiikkia esittäneessä, Christian Vanderin johtamassa ranskalaisyhtyeessä on kyse.

Duunissa-palstalla Jonna Tervomaa kertoo uuden Ääni-albuminsa synnystä vuosien tauon jälkeen. Vapaalla-palstalla Timo Lassy vie toimittajan kauas kaupungin hälystä ja baaripöytien häiriötekijöistä: veneilemään.

Nousussa-palstan haastattelussa powerpop-lähettiläät Plastic Tones. Levyhylly-palstalla Samae Koskinen kertoo kuuntelutottumuksistaan ja suosikkilevyistään. Hittikarusellissa vierailevana musiikkikriitikkona Helsinki Seagullsin Tuukka Kotti.

Oskari Onnisen kuulusteltavana esikoislevyään valmisteleva ja monessa mukana oleva Vesta.

Levyarvioissa muun muassa Destroyer, Julien Baker, Antti Tuisku, Samae Koskinen, The Killers, JVG ja Beck.

Eikä siinä vielä kaikki! Kolumneja, sarjakuvaa ja tietenkin Nisse M, joka kertaa menneen kesän festivaalikuulumiset suoraan seurapiirien keskeltä.

Rumba 3/17 kaupoissa 22.9.

Lisää luettavaa