Aphex Twin ja salaisuuksien verho – Konemusiikkinero toi äkkiarvaamatta yli sata ennen julkaisematonta biisiään ilmaisjakeluun

Tarvitsetko illan soittolistallesi täytettä noin 8 tunnin edestä? Aphex Twinillä voisi olla sinulle pätevä ratkaisu pulmaan.

Aphex Twinin syksyllä ilmestyneen Syro-albumin ja sitä edeltäneen Drukqs-albumin välillä ehti vierähtää kokonaiset 13 vuotta, mutta artistin fanien ei onneksi nähtävästi tarvitse enää odottaa yhtä pitkiä aikoja seuraavien Aphex Twin -julkaisujen toivossa.

Richard D. James julkaisi nimittäin jo tammikuun lopulla seuraavan Aphex Twin -nimikkeen, Computer Controlled Acoustic Instruments pt 2 -ep:n, ja nyt Soundcloudiin on tuotu yhtäkkiä julki massiivinen kokoelma sekalaisia, aiemmin julkaisemattomia Aphex Twin -demoja.

Äänityksiä on yhteensä peräti 110 kappaletta ja niiden alkuperä sijoittuu tiettävästi 80-luvun loppuun ja 90-luvun alkuun. Mutta mikä parasta, koko valtava biisiarkisto on nyt ladattavissa omakseen täysin ilmaiseksi.

Kuten monessa muussakin Richard D. Jamesiin liittyvässä asiassa, löytyy nyt tapahtuneen julkaisuryöpynkin taustalta joukko salaperäisiä käänteitä.

Biisejä ei nimittäin julkaistu Aphex Twinin virallisella omalla Soundcloud-tilillä, vaan julkaisun takana on mystinen käyttäjänimi ”user48736353001”. FACT-lehden mukaan kyseinen käyttäjä on käynyt Soundcloudin kommenttikentissä keskustelua biiseistä oikean Aphex Twin -tilin kanssa, joka kommentoi kappaleita sanoilla ”beautiful stuff, would love to hear more”.

Sananvaihto näyttäisikin viittaavan siihen, että myös tuo ”user48736353001” on Richard D. Jamesin käyttäjätili, jonka kanssa hän käy omana itsenään haamukeskustelua virallisen Aphex Twin -tilin kanssa. ”User48736353001”-käyttäjätilin esittelytekstiksi on sittemmin ilmestynyt lause ”fly away babies, good luck!”

Koko 110 kappaleen setin voi kuunnelta alta Soundcloud-soittolistana. Listan biisit voi ladata omakseen täältä.