Ariana Grande aloitti hyväntekeväisyyskampanjan transnuorten hyväksi – lupasi lahjoittaa itse jopa 1,5 miljoonaa dollaria

Poplaulaja haluaa taistella ihmisoikeuksien vastaisia lakialoitteita vastaan.

01.04.2022

Eilen 31. maaliskuuta vietettin kansainvälistä transihmisten näkyvyyden juhlapäivää.

Grammy-palkittu poplaulaja Ariana Grande on aloittanut päivän hengessä hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tarkoituksena on hankkia kriittistä apua transihmisiä puolustaville järjestöille. Artisti on julkaissut Instagramissa päivityksen, jossa hän pyytää fanejaan mukaan lahjoittamaan keräykseen.

”Tällä hetkellä on vireillä satoja häpeällisiä lakiehdotuksia, jotka pyrkivät rajoittamaan transnuorten oikeuksia”, Grande kirjoittaa ja pyytää seuraajiaan jakamaan päivitystä.

Alkaneen vuoden aikana 32 Yhdysvaltain osavaltiossa on laitettu vireille yhteensä ainakin 130 lakialoitetta, joilla pyritään sortamaan transihmisten oikeuksia. Esimerkiksi sukupuoli-identiteetistä ja seksuaalisesta suuntautumisesta puhumista, terveydenhuollon saantia ja joukkuelajeihin osallistumista on rajoitettu tai pyritty rajoittamaan.

Granden keräyskampanjan tavoitteeksi on asetettu 1,5 miljoonaa dollaria. Laulaja kertoo, että aikoo lahjoittaa itse saman verran kuin keräys tulee tuottamaan – parhaassa tapauksessa pottia kertyy siis kolmen miljoonan dollarin edestä Granden osuus mukaan luettuna.

Artisti pyytää ”swaippaamaan” kaikki päivityksensä kuvat läpi, jotta lukijalle käy ilmi, mihin rahat tarkalleen ottaen menevät. Granden päivityksen viimeisessä kuvassa on lueteltu 19 alan järjestöä, joiden kesken kerätyt rahat tulevat jakautumaan tasapuolisesti.

Tämän jutun kirjoitushetkellä keräys on ollut vireillä 20 tuntia ja siihen on lahjoitettu noin 424 000 dollaria yli 3500 ihmisen toimesta. Lue kampanjasta lisää tästä linkistä.

Artistin Instagram-päivityksen voi lukea tästä:

 

Lisää luettavaa