Artistien lipunmyyntituloja julki – paljonko Slayer, Sam Smith ja kumppanit tienasivat Yhdysvalloissa?

31.03.2015

Billboard-lehti on julkaissut jälkeen Boxscore-raporttinsa. Raportissa summataan yhtyeiden ja festivaalien bruttovoitot eli summat, paljonko rahaa keikasta tulee yhtyeelle ja artistille. On muistettava, että kyseiseen summaan eivät sisälly keikkapaikan vuokrat tai mitkään muut henkilökuntakulut. Jonkin verran osviittaa listalta löytyy kuitenkin siitä, mikä yhtye tai artisti on tällä hetkellä kuumaa kamaa keikkamarkkinoilla.

Alkuvuoden tuottavin keikka oli Viva Latino -festivaali Mexico Cityssa Meksikossa, jossa esiintyi Dave Matthews Bandin, Robert Plantin sekä Interpolin tapaisia esiintyjiä. Yhteensä liki 200 000 ihmistä paikalle houkutellut festivaali teki rahaa 5 274 319 dollaria.

Listan nelos- ja viitospaikalla ovat kaksi Fleetwood Macin keikkaa, joista toinen oli Washingtonissa ja toinen Nashvillessä. Amerikassa hurjia kuulijamääriä vetävän yhtyeen molemmat keikat tekivät rahaa melko tarkkaan 1 850 000 dollaria. Liput keikoille olivat 50 dollarin ja 180 dollarin välimaastosta, joten hintahaitaria riitti.

Näin eurooppalaisesta näkökannasta erikoinen oli brittiläisten Sam Smithin sekä George Ezran yhteiskonsertti Inglewoodissa Kaliforniassa. Kaksipäiväinen tapahtuma The Forumissa oli loppuunmyyty molempina iltoina, ja paikalla oli tuolloin 25 769 ihmistä per esitys. Ezran kepeä folkkailu ja Smithin sihteerinen siiderisoul tekivät rahaa yhteensä 1 564 509 dollaria.

Vanhan koulukunnan tukan heiluttaminenkin näyttää maittavan vielä amerikkalaisille. Niin ikään Inglewoodissa Kalifornissa soitettu Slayer-kiertueen loppuunmyyty keikka jossa lämppäreinä toimivat Exodus sekä Suicidal Tendencies toi tienestejä yhteensä 328 909 dollaria. Keikkaa oli seuraamassa rapiat 7000 henkeä.

Toisessa tienestipäässä esimerkiksi Helmet myi kyllä 400 henkeä vetävät keikkapaikkansa Madisonissa Wisconsinissa loppuun, mutta tämä toi tienestejä ainoastaan 6 800 dollaria. Tästä kun vähennellään kiertuehenkilökunnan liksat sun muut kulut niin on helppo todeta, että eipä mainiolla riffimetallilla ihan rahoiksi lyö.

Koko listauksen löydät täältä.

Lisää luettavaa