Auto-Tunesta riisuttu Britney Spearsin lauluraita on suhteellisen karua kuultavaa

Mikäli Britneyn Alien-kappaleesta vuotanutta demoa on uskominen, on tuottaja William Orbitilla tainnut olla kädet aika täynnä töitä studiossa.

Teksti: Jari Setälä

Britney Spearsin viimevuotisen Britney Jean -levyn Alien-kappaleesta on vuotanut verkkoon demo, jossa kuullaan muokkaamaton versio Britneyn lauluraidasta – eikä kyseinen äänijänteiden venyttely nyt rehellisyyden nimissä ole ihan mikään nappisuoritus.

Demolla kuultava hämmentävän epävireinen laulu on herättänyt viime päivinä niin runsaasti ihmettelyä, että biisin tuottanut William Orbit on joutunut Facebook-sivuillaan puolustamaan Spearsia.

Orbitin mukaan vuotanut demo on niin sanottu ”lämmittelyveto” eikä millään muotoa se varsinainen lauluotto, jonka pohjalta Orbit ryhtyi rakentamaan itse albumille päätynyttä versiota.

“Lämmitteleminen on ehdottoman tärkeää, jos olet ammattilainen. Ihan samalla tavalla kuin juoksijankin tulee venetytellä aina ennen juoksua. Siinä menee aina hetki, ennen kuin suoritus menee nappiin”, Orbit kirjoitti Facebookissa painottaen samalla, että ”demon vuotaminen oli epäkunnioittava teko Spearsia kohtaan”.

Kuuntele demo alta. Sen alapuolelta löytyy vertailun vuoksi biisin lopullinen albumiversio.