Avainsanoina occult, underground, hidastelu, urkuharmonihevi – The Carnival ja Babes in the Abyss julkaisevat yhteislevyn

Bändien split-vinyylin on määrä ilmestyä juhannukseksi.

05.06.2020

The Carnival ja Babes in the Abyss julkaisevat 12-tuumaisen split-vinyylin 18. kesäkuuta, jos lähettien ja kuriirien jumalat ovat suotuisia. Suoratoistopalveluista levy tulee ainakin löytymään mainitulla päivämäärällä.

The Carnival on jo yli parikymppinen hardcore-kaahaaja, joka kuulostaa kiskaisseen split-levylle käsijarrun päälle: nyky-Carnival junnaa primitiivisesti ja jauhaa kuin transsissa. Tästä esimerkkinä Halun julmat kasvot -kappale, jonka video saa ensiesityksensä tuossa alapuolella nyt.

Babes in the Abyss on bändinä tuoreempi tapaus ja menee kategoriaan undergroundin varjelluimmat salaisuudet. Kaseteillaan ja keikoillaan marginaaliin rajattua huomiota saanut ja hurmiota aiheuttanut yhtye soittaa urkuharmoniheviä à la obscure ja occult.

Babes in the Abyssin solistina tällä julkaisulla toimii Albert Witchfinder, oikealta nimeltään Sami Hynninen. Hänet muistetaan ennen kaikkea kuopatun doom-suuruuden Reverend Bizarren riveistä, mutta aktiivisista projekteista Hynnisellä ei tunnu olevan pulaa. Pussies-yhtyeen debyyttialbumin työstämisen lisäksi hän tuottaa Kauko Röyhkän levyä ja on hiljattain aloittanut tekemään albumia Läjä Äijälän kanssa.

The Carnivalin ja Babes in the Abyssin split-julkaisun kansitaiteesta vastaa Greger Grönholm, ”suomenruotsalainen punkkari, jonka kaikki tuntevat”, kuten häntä tituleerattiin 50-vuotishaastattelussaan Ylen toimesta. Rumbakin käyttää tilaisuuden hyväksi ja onnittelee underground-ikonia merkkipäivän johdosta. Grattis, GG!

Namedroppailu saa jatkua vielä tämän virkkeen verran, sillä levyn on masteroinut vaihtoehtomusiikin toteemieläimiin luettava Pentti Dassum.

Mutta nyt, The Carnivalin video ensiesitys ja sen alla Babes in the Abyssin video niin ikään splitiltä löytyvästä kappaleesta Fish Eye.

Lisää luettavaa