”Avaruusmatkalla ajan suhteellisuus pakottaa jättämään taakse koko menneen elämän” – ennakkosoitossa Tsägä

Kuuntele kosmista triphopia esittävän bändin ep.

30.09.2021

Tsägä on kotimainen yhtye, joka musisoi muun muassa Katakombi– ja Profetus-yhtyeyksistä tuttuja henkilöitä. Homman nimi ei kuitenkaan ole death eikä doom, vaan Tsägä maalailee jossain triphopin, darkjazzin ja jonkinlaisten wavejen suunnilla. Rumba tarjoaa ennakkosoittoon yhtyeen toisen ep:n, jonka kerrotaan olevan keskimmäinen osa trilogiasta.

Ep kantaa nimeä Music for Space Travel Part II, joten tiedustelimme, miksi juuri tämä musiikki olisi funktionaalista tuollaiseen touhuun.

”Avaruusmatkailu luo eskapistisen ympäristön, jossa kuulija voi tuntea olevansa yksin ja rauhassa omien ajatusten kanssa. Asiaa voi ajatella niin, että jos lähtee hyvin pitkälle avaruusmatkalle hyvin suurilla nopeuksilla, ajan suhteellisuus pakottaa jättämään taakse koko menneen elämän. Me diggaillaan paljon scifi-teemoja ja avaruuden äärettömyyden tarjoamaa loputonta kontaktipintaa, mihin voi mielessään kuvitella mitä vaan”, Ilja Donner kertoo.

”Usein musaa tehdessä mietimme, mitä kyseinen äänimaailma edustaa ja aletaan rakentaa tarinaa siihen ympärille. Viimeisen parin vuoden aikana huomattiin usein olevamme avaruusmaisemissa, joissa tunnelma on hyvin staattinen ja hitaasti etenevä, mutta taustasäteilyssä ja tähtimaisemassa kuitenkin tapahtuu kaikkea pientä, isot massat liikkuu ja reagoivat toisiinsa.”

”Avaruusmusa mielletään usein ambient tai drone henkiseksi soundiksi, jossa on usein hyvin minimaaliset melodia ja biitti elementit, jos niitä edes on. Vaikka meille kyseiset tyylit on hyvin mielekkäitä ja diggaillaan niitä täysillä, lähestyttiin itse hommaa hieman monipuolisemman melodia- ja rytmimaalailun kautta. Toki meidänkin biiseissä on paljon staattisuutta, joka sopii hyvin avaruuden ihmisen näkökulmasta hitaasti muuttuvaan rakenteeseen.”

Ep on ennakkotilattavissa yhtyeen Bandcampista. Kuuntele huomenna ilmestyvä julkaisu alta.

Lisää luettavaa