Avenged Sevenfoldin basisti teki bändikaverilleen källin kesken keikan – ”Sain hänet kuulostamaan maaoravalta”

Avenged Sevenfold

Vaikka musiikki olisi vakavaa, ei sitä tarvitse esittää naama näkkärillä. Alternative metal -yhtye Avenged Sevenfoldin jäsenillä on tapana tehdä toisilleen pieniä piloja kiertueilla, mutta Tukholman-keikalla basisti Johnny Christ trollasi kitaristi Synyster Gatesia kunnolla.

Christ oli sopinut ääniteknikko Bruce Danzen kanssa Helsingin-keikkansa jälkeen, että kappaleen A Little Peace of Heaven aikana Danze vaihtaa kitaristin taustalaulumikkiin kimeän chipmunk-efektin.

”Halusin saada hänet kuulostamaan maaoravalta. Valitsin kappaleen tietysti sen useiden taustalauluosuuksien takia”, Christ kertoi hihitellen.

Jotta keikka ei tästä kärsisi, ohjattiin efekti ainoastaan bändin korvamonitoreihin. Kitaristi ei tätä tiennyt, ja hajoili tilanteelle luullen äänensä kuuluvan koko yleisölle. Hän ehti heittää mikin yleisöön ja napata toisen tilalle, mutta Danze järjesti efektin taas päälle. Bändin jäsenillä pokka ei luonnollisesti pidä lainkaan.

Christ päätti tehdä pilasta ja sen teosta videon, jolta huomaa, miksi efektin ohjaaminen pelkästään korvamonitoreihin oli hyvä idea. Näet sen alta.

Spurdoilusta kertoi Metal Injection.