”Baareissa sai polttaa sisällä ja vaatteet haisivat lähinnä kuolemalta ja tuhkakupilta” – 20 vuotta suomalaisen brittipopin kenties parhaasta teoksesta

"Ei tää nyt mitään Geneä tai Shed Seveniä ole, mut tosi kova."

19.09.2017

Helsinkiläisyhtye The Pansies -yhtye julkaisi vuonna 1997 albuminsa Feel Easy.

Niille jotka eivät tuolloin vielä eläneet kerrottakoon, että noihin aikoihin Helsingin Uudenmaankatu oli maamme Soho, Supperheadsillä ja Lemonatorilla (kysy bändeistä isiltä ja äidiltä) oli biiffiä keskenään ja sitä ratkottiin jopa iltapäivälehden koko aukeaman kokoisessa artikkelissa, baareissa sai polttaa sisällä ja vaatteet haisivat lähinnä kuolemalta ja tuhkakupilta seuraavana päivänä, kaljaa ostettiin markka-nimisellä rahayksiköllä ja Kekkonen oli vielä vallassa.

Viimeinen kohta saattaa olla väärin, mutta ei sitä kaikkea voi muistaa.

No, oli miten oli, niin vuonna 1997 The Pansies tosiaan julkaisi tuolloin kolmannen albuminsa Feel Easy. Valitettavasti albumia ei suoratoistopalveluista löytynyt, mutta saimmepa merkkivuoden takia silti hienon tekosyyn lykätä alle linkin The Pansiesin hittikokoelmaan.

Ja kun nyt ollaan hövelillä päällä, niin lykätään vielä bonukseksi Supperheadsin kakkosalbumi Lunch vuodelta 1996, jotta naavaparrat ja vanhat rouvat voivat velloa muistoissaan ihan kunnolla.

Jos Spotify kyykyttää konettasi, niin linkkien alta voit kuunnella molempia yhtyeitä kappaleen verran Youtube-linkin kautta.

The Pansies -laulaja Sam Shingler soittaa muuten tätä nykyä aivan mainiossa The Lieblings -yhtyeessä. Pannaan nyt vielä sitäkin tuohon alle, niin johan riittänee!

Lisää luettavaa