Bachman-Turner Overdriven alkuperäinen rumpali Robbie Bachman on kuollut

Robbie olisi täyttänyt ensi kuussa 70 vuotta.

14.01.2023

Bachman-Turner Overdriven alkuperäinen rumpali Robin ”Robbie” Bachman on kuollut 69-vuotiaana. Hänen veljensä ja bändikaverinsa, kitaristi Randy Bachman on vahvistanut tiedon.

”Taas yksi surullinen lähtö. Jyskyttävä biitti BTO:n taustalla, pikkuveljeni Robbie on liittynyt äitini, isäni ja veljeni Garyn seuraan toiselle puolelle. Ehkä Jeff Beck tarvitsee rumpalin! Robbie oli rock ’n’ roll -koneemme olennainen hammaspyörä, ja rokkasimme maailmaa yhdessä”, Randy kirjoittaa Twitterissä, viitaten aiemmin tällä viikolla menehtyneeseen kitaristilegenda Jeff Beckiin.

Robbie liittyi 18-vuotiaana Randyn perustamaan Brave Beltiin. Bändiin kuului tuolloin myös kolmas veli, kakkoskitaristi Tim Bachman. Yhtye vaihtoi nimensä Bachman-Turner Overdriveksi vuonna 1973 Fred Turnerin liityttyä basistiksi. Robbie suunnitteli bändin logon ja oli osallisena kirjoittamassa Roll on Down the Highway’tä, josta muodostui yksi ryhmän suurimpia hittejä.

Kanadalaisbändi hajosi vuonna 1979, mutta kokosi rivinsä uudestaan vuonna 1983. Robbie ei liittynyt tuolloin mukaan eikä soittanut vuonna 1984 ilmestyneellä Backman-Turner Overdrive -albumilla, mutta palasi bändiin lopulta vuonna 1988. Randy vuorostaan jätti yhtyeen vuonna 1991, mutta muu bändi jatkui keikkailua korvaavan kitaristin avustuksella vuoteen 2004 asti.

Bachman-Turner Overdrive muistetaan etenkin jättihitistään You Ain’t Seen Nothin’ Yet. Yhtye julkaisi kymmenen albumia vuosina 1973-1996 ja sai lukuisia palkintoja ja tunnustuksia etenkin kotimaassaan.

Robbie Bachman lopetti aktiivisen musiikkiuransa bändin viimeisten keikkojen jälkeen. Hän oli yhtyeessä vaikuttaneesta veljeskolmikosta nuorin, ja olisi täyttänyt 70 vuotta helmikuussa.

Lisää luettavaa