Bändit jämähtivät lentokentille: Coachella-festivaali sekaisin, Scott Sorry perui Suomen-keikkansa

16.04.2010

Kiertuesuunnitelmat ja festivaaliohjelmistot heittävät häränpyllyä, kun tulivuorenpurkaus pysäytti lentoliikenteen Euroopassa.

Teksti: Julius Lahdenoja, kuva: Backstage Alliance

Islannin tulivuorenpurkauksen pölläyttämä tuhkapilvi puskee myös musiikkibisneksen silmille. Kun lentoliikenne Euroopassa on rajoitettua ja monin paikoin täysin poikki, bändit joutuvat perumaan ulkomaankeikkojaan.

Ohjelmistoaan joutuu uusimaan varsinkin Kaliforniassa tänä viikonloppuna järjestettävä Coachella-festivaali. Brooklyn Veganin mukaan ainakin brittiläiset The Cribs, Bad Lieutenant, Gary Numan ja Frightened Rabbit ovat jumissa lentokentillä ympäri saarivaltakuntaa. Los Campesinos! ei puolestaan pääse lentämään Culture Shock -festivaalille.

Suomalaiset joutuvat kärsimään islantilaisen nyppylän tuhnuiluista jo tänään, kun Virgin Oiliin odotettu yhdysvaltalais-englantilainen Sorry and the Sinatras joutuu perumaan keikkansa. Siksi Virginiin pääsee tänään seuraamaan The Heartburnsia, Jaakko & Jayta ja mahdollisesti jotain kotimaista paikkaajaa pelkän narikkamaksun hinnalla.

Humppapumppu Eläkeläiset joutuu perumaan tänään alkavan kiertueensa ensimmäisen keikan Hampurissa, mutta muuten kiertueen odotetaan jatkuvan suunnitellusti.

”Ladalla lähettiin kohti Turkua, josta matkaamme lautalla Tukholmaan. Sieltä junalla Malmöhön, josta meidät haetaan autolla. Näillä näkymin joudumme perumaan vain Hampurin keikan. Harmi, sillä sinne oli myyty tuhat lippua, orkesterin urkujentuhoaja Onni Waris ilmoittaa Eläkeläisten vanhainkotisivulla.

Lisää luettavaa