Behm teki läpimurron heti ensimmäisellä singlellään – julkaisi nyt hienon ja odotetun debyyttialbuminsa

Draaman kaari viehättää.

Pietari Purovaara

Behm on yksi vuoden musiikkitapauksista. Hei Rakas oli mieletön hitti, josta mielettömyyden teki se, että kappale oli artistin ensimmäinen ja nousi vähitellen Spotifyn kärkisijoille asti. Sen jälkeen Behmin kappaleet ovat olleet valtavassa valokeilassa, samalla kun biisit ovat jatkaneet dramaattisen eleganttia linjaa. Ensin saapui Tivolit, sitten rempseän voimakas Frida.

Dramatiikkaa Behmin biiseissä riittää, vähäeleinen muttei vaisu laulutyyli jää kuplimaan kuulijan korviin ja sävelet pureutuvat nopeasti mieleen. Behm erottuu joukosta sillä, että artistin tyylin tunnistaa samantien. Levyn kaikki kappaleet on sävelletty ja sanoitettu Behmin itsensä toimesta, lisäksi Päästä varpaisiin ja Yhtä vaille kaksi -kappaleet ovat hänen tuottamia. Levyllä kuullaan vierailijana Keko Salataa.

Draaman kaari viehättää on osuva nimi albumille, sillä Behm onnistuu pitämään tunnelman yllä. Kuulostaen siltä, että pinta voi särkyä milloin vaan, näin ei kuitenkaan tapahdu. Laulaja luottaa herkkyyteen.

Suomalaisen melankolian sävyin soivat sävellykset ovat saaneet tukea pienistä yllättävistä yksityiskohdista, joista esimerkkinä vaikkapa Yhtä vaille kaksi -kappaleen outron timbalandiset jouset ja rummut. Levyn yleisteema säilyy, mutta pelkästään tämän jutun alta löytyvät biisinostot kertovat levyn monipuolisuudesta.

Levyn julkaisun myötä Behm suuntaa kiertueelle, aloittaen esiintymällä kahtena peräkkäisenä iltana Tavastialla. Tsekkaa alta biisinostoja albumista ja katso kiertuepäivät. Koko levy löytyy suoratoistopalveluista.

Ke 30.9. Tavastia, Helsinki
To 01.10. Tavastia, Helsinki
Pe 02.10. Lehtiä Ilosaaressa, Joensuu Areena, Joensuu
La 03.10. Kehruuhuone, Lappeenranta
To 15.10. TBA
La 24.10. Amarillo, Hämeenlinna
La 07.11. Olympia, Tampere
Pe 20.11. Apollo Live Club, Turku
La 28.11. Vaasa Festival Nights, Ritz, Vaasa
Pe 04.12. Lutakko, Jyväskylä
La 05.12 Finlandia-Klubi, Lahti
To 10.12. Kulttuurikeskus, Louhisali, Espoo
Pe 11.12. Solar Sound Club, Ilona, Seinäjoki
La 12.12. Tuiskula, Nivala
Pe 18.12. 45Special, Oulu