Behm teki listahistoriaa – ohitti Anssi Kelan ennätyksen

Onnea Behm!

05.04.2021

Behmin viimevuotinen Draaman kaari viehättää -debyyttialbumi on ohittanut hurjan rajapyykin, jota Anssi Kela piti hallussaan vuodesta 2002 asti omalla Nummela-soolodebyytillään.

Draaman kaari viehättää on nyt Suomen historian eniten listaykkösviikkoja kerryttänyt albumi. Levy on ollut virallisen listan kärjessä 17 kertaa, joka on uusi ennätys. Anssi Kelan Nummela pystyi tähän siis huimat 16 kertaa, Behm saavutti hänet noin kaksi viikkoa sitten. Suomen virallinen lista on pyörinyt nykymuodossaan vuodesta 1994 lähtien.

Syyskuussa julkaistun albumin voi siis sanoa saaneen hyvän vastaanoton. Tammikuussa se oli myynyt jo triplaplatinaa. Albumin ”heikoin” sijoitus on 4. Levyn suosiolle ei ole odotettavissa striimilukuihin perustuen äkillistä laskua, joten jos haastajia ei ilmesty, niin ennätys jatkunee muutaman viikon ajan.

Anssi Kelan Nummelan ennätystä lähimmäs on aiemmin päässyt Jenni Vartiainen Seili-albumillaan. Seili oli listaykkösenä 15 kertaa, selviää Listablogista.

Toki albumilistalla on tapahtunut muutakin. Yona nousi suoraan neljännelle sijalle Uni johon herään -albumillaan, josta kerroimme täällä.

Muita albumilistalle nousseita artistejat ovat NF, Evanescence, Sielun Veljet (uusintapainos), 24Kgoldn, Tate Mcrae, Smith/Kotzen ja Sara Siipola.

Singlelistalla tapahtuu myös. Suoraan kärkeen nousi YB206 ja Nuteh Jonez Steppasin partyyn -sinkullaan, joka hallitsee tällä hetkellä myös Suomen Spotifya. Viime viikolla albumilistan ykköseksi noussut Justin Bieber saapui myös singlelistalle. Spotifyn tämän hetken kuunnelluin kappale Peaches löytyy singlelistan sijalta 6.

Tsekkaa tarkat listasijoitukset täältä.

Lisää luettavaa