Bessille ja Elias Kaskiselle biisejä tehnyt Runo palaa uudella musiikilla

Laulaja-lauluntekijän debyttialbumi ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

29.01.2023

Vuoden 2020 YleX Nosteessa -kisavoiton kautta tutuksi tullut Runo palaa uudella musiikilla. Tunteikas Tytöt ei itke on ensimmäinen kappale artistin myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta.

“Tytöt ei itke on nostattava ja viileä konseptibiisi. Mun päälause viime vuosina on tosi vahvasti ollut tunteiden eläminen ja kohtaaminen. Valitettavasti siihen kuuluu riski siitä, että pahasta olosta ja vaikeasta ajasta tulee tuttu ja turvallinen paikka jäädä. Tytöt ei itke on mantra irtipäästämiselle ja uudelle alulle”, Runo kertoo.

Runon musiikki edustaa popin vaihtoehtosoundia, ja artistille tyypillisesti lyriikoissa leikitellään suomen kielellä sekä yhdistellään runoutta ja spoken wordia. Rumbankin haastattelema laulaja-lauluntekijä julkaisi viime vuonna pari singleä, mutta halusi aloittaa ensimmäisen albuminsa tekemisen puhtaalta pöydältä.

“Levyä on tehty pitkään, hiljaiselossa ja hartaasti, sillä ollaan haluttu mennä musa edellä. Kokonaisuuksiin keskittyvänä ja suunnitelmallisena ihmisenä mulle on ollut tärkeää sinkuttaa vasta kun koko levy on valmis. Me ollaan tehty laadukasta ja omaleimaista musiikkia, jossa on selkeä ydin. En oo soittanut näitä edes demoina kellekkään ulkopuoliselle, koska kenenkään mielipiteillä ei oo ollut väliä tekovaiheessa. Nyt oon valmis laskemaan levyn maailmalle yksi biisi kerrallaan.”

Kuuntele uusi single alta.

Lisää luettavaa