Billboardin listaykköstuottajat julkaisivat uutta musiikkia – mukana Ibe ja Pyhimys

Mvabeats ja Jayston esittelevät Nightshift-projektinsa.

16.04.2021

Tuottajakaksikko Mvabeats ja Jayston tunnetaan ainakin vielä toistaiseksi parhaiten Dababyn albumille tuottamastaan biisistä Blame It on Baby. Yhdysvaltalaisräppärin saman niminen levy debytoi Billboardin albumilistan ykkössijalla miltei tasan vuosi sitten.

”Just tossa mietittiin, että on jo vähän alkanut unohtua se, kun seuraavat tavoitteet on jo tähtäimessä. Onhan se hieno juttu, mutta on se fiilis alkanut myös laantumaan”, Jayston sanoo.

Duo kiinnitettiin Pyhimyksen luotsaamalle Def Jam Recordings Finlandille, joka toimii Universalin alaisuudessa. Jayston kertoo, että he ovat työskennelleet Universalin muiden artistien kanssa, mutta varsinaisesti diili koskee tällä hetkellä vain Nightshift-nimistä projektia, joka julkaisi ensimmäisen singlensä tänään.

Nightshift on Mvabeatsin ja Jaystonin muodostama yhtye, joka tekee parhaillaan tuottajalevyä vaihtuvien vieraiden kanssa. Juuri ilmestyneellä Kivullisii-singlellä mukana ovat Pyhimys, Ibe ja Dreas.

”Koen, että oli tärkeätä saada Pyhimys ekalle julkaisulle”, Jayston sanoo.

”Hän on kuitenkin Def Jamin kasvot Suomessa, ja niin iso nimi, että saataisiin enemmän huomiota biisille.”

Kivullisii-kappaleen teko oli aloitettu jo pari vuotta sitten. Mvabeats ja Jayston olivat tuolloin tutustuneet r&b-lupaukseen nimeltään Dreas, ja he tuottivat hänelle ”älyttömästi” demoja.

”Päätettiin kysyä, että kiinnostaisiko Ibeä tulla vierailemaan jollekin biisille. Soitettiin tämä biitti studiolla, ja Ibe kiinnostui. Hän halusi kirjoittaa jotain diipimpää tähän, ja alettiin yhdessä miettiä aiheita. Iben versen jälkeen tehtiin kertsi, ja sen jälkeen mietittiin, että kuka sopisi tähän kolmanneksi.”

Pyhi sopi. Ja tällaista Nightshiftiltä on kuulemma luvassa myös jatkossa.

”En voi paljastaa tulevien kappaleiden vierailijoita. Sen kuitenkin voin sanoa, että me digataan tuoda esille uusia artisteja, joista me tykätään. Antaa heille nostetta, vaikka eivät olisikaan millään lafkalla. Ja halutaan luoda kiinnostavia komboja, sellaisia mitä moni ei osaisi ajatella samalle biisille.”

Kaksikko kertoo tuottavansa pari biittiä päivässä ja yrittävänsä jatkuvasti saada tuotantoja läpi jälleen Yhdysvaltoihin. Seuraavan Nightshift-singlen vierailijoilta he odottavat kuittausta, että pääsisivät yhdessä studioon.

”Nighshift-hommissa ei ole mitään tiettyä kaavaa. Ollaan pyydetty artisteja studiolle ja tehty musaa erilaisten tyyppien kanssa. Ollaan haluttu näyttää, että millaista musaa me tehdään Mvan kanssa. Ollaan pidetty hauskaa ja tutustuttu uusiin artisteihin.”

Jayston kertoo, että uuden projektin ensimmäisen singlen julkaisu on hieman yllättäen alkanut jännittää.

”Aluksi mietin, ettei jännitä yhtään, mutta mitä lähemmäs julkaisua mennään, niin kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa jännittää. Oon aika varma, että vastaanotto on hyvä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Mä tykkään siitä biisistä, ja se on kuitenkin tärkeintä.”

Katso Luis Bustamanten ohjaama video alta.

Lisää luettavaa