Blur äänitti 15 biisiä uutta levyä varten, mutta miksei albumia julkaista? Damon Albarn kommentoi nyt asiaa

”Hongkongissa oli äänitysten aikana hieman liian kuuma”, kuuluu yksi Albarnin perusteluista sille, miksei Blur ole saanut uutta levyään valmiiksi.

Teksti: Jari Setälä

Valtaosa Blurin faneista lienee jo menettänyt toivonsa sen suhteen, että viimeiset pari vuotta vahvasti spekuloitu brittiyhtyeen uusi studiolevy todella julkaistaisiin joskus.

Bändi kun on antanut ajan mittaan melkeinpä tuuliviiren lailla suuntaansa vaihtavia tilannepäivityksiä albumin edistymisestä tai edistymättömyydestä, eikä NME-lehden toimittama haastattelu solisti Damon Albarnista ainakaan nosta odotuksia levyn pikaisesta ilmestymisestä.

Haastattelussa Albarn kertoo Blurin saaneen levyn kaikkien biisien soitinosuudet jo käytännössä nauhoitettua viime vuonna Hongkongissa, mutta Albarniin iskenyt kirjoittajan blokki sanoitusten kirjoittamisessa pysäytti kuitenkin äänitysten edistymisen.

”Saimme noin 15 biisiä äänitettyä Hongkongissa, mutta ärsyttävä seikka on se, että jos olisin kyennyt kirjoittamaan sanoitukset sillä hetkellä paikan päällä, olisimme saaneet levyn valmiiksi. Joskus käy niin, että kun jotain asiaa ei saa tehtyä kerralla valmiiksi, alkuperäinen idea asian taustalla hajoaa. Sen takia en oikein osaa enää edes hahmottaa, että mistä asioista laulaisin sillä levyllä. Levyllä on kyllä hienoja biisejä, mutta albumista saattaa vain tulla yksi sellaisista levyistä, joita ei koskaan julkaista”, Albarn kertoi NME:lle.

Albarnin mukaan myös olosuhteet äänityspaikaksi valitussa Hongkongissa ja Albarnin normaalisti suosimat työmetodit vaikuttivat albumin päätymiseen hyllylle.

”Matkustamiseen asuinpaikastamme studiolle meni aina liikaa aikaa ja vaivaa, lisäksi Hongkongissa oli silloin hieman liian kuuma. Näiden asioiden takia emme varmaankaan saaneet levyä valmiiksi”, Albarn sanoi.

Laulaja ei kuitenkaan täysin hylännyt ajatusta levyn viimeistelemisestä, vaan kertoi olevansa halukas jatkamaan työskentelyä levyn parissa, jos siihen sattuisi joskus olemaan mahdollisuus.

Vaikka uusi Blur-levy näyttäisi siis jäävän näillä näkymin vain haaveeksi, jatkaa Albarn kuitenkin soolouraansa aktiivisesti. Everyday Robots -soololevynsä huhtikuussa julkaissut Albarn esitteli eilen uuden Sister Rust -biisinsä, joka on irroitettu Scarlett Johanssonin tähdittämän tulevan Lucy-elokuvan soundtrackilta. Kuuntele biisi alta.