Boards of Canadan musiikkia, Mouse on Marsin ja Battlesin jäseniä – älä nuku huomenna alkavan festivaalin ohi!

31.01.2017

Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica Nova alkaa huomenna 1.2. ja jatkuu aina sunnuntaihin 12.2. asti. Ympäri Helsinkiä (ja vähän Espooseenkin) levittäytyvän tapahtuman ohjelmistosta löytyy erittäin mielenkiintoisia konsertteja. Rumban tarjoamiksi tärpeiksi valikoitui ensimmäinen festariviikonloppu ja G Livelabin tarjonta.

Tyondai Braxton
Pe 3.2. klo 21.30 G Livelab
Kokeellista rockia esittävän Battlesin perustajajäseniin lukeutuvan multi-instrumentalisti Tyondai Braxtonin teoksissa voi kuulla kaikuja yhtä lailla nykymusiikin säveltäjistä kuin avant-rockin pioneereista. Suurillekin orkestereille säveltänyt ja muun muassa Warpille ja Nonesuchille levyttänyt Braxton esiintyy Musica Novassa soolona G Livelabin huippulaadukas äänentoisto kumppaninaan.

Jan St. Werner & Korvat auki ensemble
La 4.2. klo 21.30 G Livelab
Idm-duo Mouse on Marsista tuttu Jan St. Werner esittää Felder-albuminsa (Thrill Jockey, 2016) sävellyksiä Korvat auki ensemblen tukemana. Soinnillisesti seistään St. Wernerin kylvämällä vehreällä pellolla ja kynnetään kvintetin voimin mitä abstraktista maaperästä löytyykään.

Stargaze, Matthew Herbert
Su 5.2. klo 20.00 G Livelab
Eurooppalaiskollektiivi Stargaze on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lee Ranaldon, Owen Pallettin, Julia Holterin, Nils Frahmin ja Iceagen kanssa. Helsingissä kokoonpanoa vahvistaa rumpali Teppo Mäkynen ja ohjelmassa on Boards of Canadan klassikko-ep Hi Scores (Skam, 1996), joten luvassa on todella harvinaista herkkua ambientin ja downtempon ystäville.

Lisää luettavaa