Brädi keräsi vakuuttavan joukon uudelle possebiisilleen – mukana Aste, Eki ja Ray sekä Becki

Kortteli-single on nyt kuunneltavissa.

20.08.2023

Pitkän linjan suomiräppäri Brädi on saattanut päivänvaloon uuden kappaleen, joka on saanut nimekseen Kortteli.

Perjantaina ilmestynyt possebiisi on ollut melkoinen ikuisuusprojekti, sillä alkuperäisen version tuotti Henkka MGILanz ja sen piti alun perin mennä aivan toiselle artistille. Tuottaja Antti ”Räxä” Parkkilan avittamana projektiin saatiin kuitenkin lopulta puhallettua uutta hohtoa, josta paistaa myös Parkkilan oma kädenjälki.

“Biisi ei sitten lopulta koskaan tullut ulos, mutta mä olen roikkunut terrierin lailla vuosikaudet tossa kertsissä, että jos se vapautuu, mä käytän sen. Ja kyllähän se sitten vapautui ja luvat käyttöön tulivat myös. Kuitenkin, niin monta vuotta tuossa meni, että Henkan mielestä hänen oma tuotantonsa oli vanhanaikainen ja me päätettiin tuottaa träkki uudestaan”,  Brädi kertoo kappaleen taustoista ja jatkaa:

”Pyysin sitten Ekin ja Rayn hovituottajaa, Antti ”Räxä” Parkkilaa tekemään biitin uudestaan, modernimmalla otteella. Räxä teki hienoa työtä freesauksessaan. Samalla tästä tuli tuotannollisestikin mun räpein biisi aikoihin.”

Mukana kappaleella on fiittaamassa veteraaniräppäri Aste, nuori artistikaksikko Eki ja Ray sekä Tampereen r&b-lupaus Becki. Kappaleella Brädi haluaakin korostaa eri rap-sukupolvien välistä yhteistyötä ja nostaa myös samalla esiin uusia, potentitaalisia nimiä:

”Ison tunnarin tuntua tässä biisissä on. Pähkinänkuoressa tässä on asennetta ja räppäämisen iloa, todella isolla kertsillä. Mä halusin tällaisella ’erikoisjulkaisulla’ nostaa esiin porukalla tekemistä ja eri rap-sukupolvien yhteistyötä. Minä ja Aste edustetaan veteraaneja ja Eki ja Ray sekä Becki uudempaa aaltoa. Mikään ”Lahti-tunnari” tämä ei sinänsä ole, vaikka kaikki räppärit Lahdesta ovatkin. Becki rikkoo rivin tamperelaisuudellaan.”

Pistä kappale kuunteluun alta.

Lisää luettavaa