Brittituottaja rustailee jättihittejä Ed Sheeranille, mutta siinä sivussa tekee tämän hetken laadukkainta klubiherkistelyä

why am i crying at the club right now

29.11.2020

Fred Again.. on yllättävän monelle tuttu ilman, että asiaa panee edes merkille. Britti on ollut muun muassa tuottamassa Ed Sheeranin No.6 Collaborations Project -albumia, joka viihtyi Suomenkin listaykkösenä kolme viikkoa putkeen.

Tämän lisäksi hänen tuotantoaan on voinut kuulla muun muassa Eminemin, Rita Oran ja Halseyn kappaleilla. Toki ei pidä myöskään unohtaa hedelmällistä yhteistyötä Headie Onen kanssa. Käytännössä voisi sanoa, että Fred Again.., oikealta nimeltään Fred Gibson, tietää mitä tekee.

Tietysti muusikko esittää myös soolomateriaalia samalla nimellä. Aluksi tätä tuotantoa sai ihastella soundcloudin kautta, mutta sittemmin musiikkia on päätynyt muihinkin suoratoistopalveluihin. Keväällä ilmestyi Actual life -ep ja sen jälkeen on ilmestynyt kaksi singleä.

Artistin tekotapa on varsin mielenkiintoinen, hän saattaa hyödyntää biisin mitalla yhtä yksittäistä äänileikettä. Välillä suorittaa vokaaleita itse, välillä antaa vähäeleisyyden puhua. Kaikkea tätä kyydittää koukuttava biitti.

Uusin single Julia (Deep Diving) on priimaluokan esimerkki. Musiikkivideolla artisti näyttää miten musiikkiaan (ainakin tätä soolokamaa) tekee ja erityisesti: millaisissa olosuhteissa. Artisti lupaa, että videolla näkyvä materiaali on ihan aitoa kamaa, eikä juna-asemalle ja kahvilaan ole menty hengailemaan vain estetiikan vuoksi.

Soolomateriaali poikkeaa paljonkin muille artisteille tehdyistä biiseistä. Melankolia, kaipuu ja ikävä kuuluu biiseillä, jotka ovat silti silkkaa klubikamaa.

Tsekkaa uusi biisi alta, bonuksena vähän muutakin Fred-tuotosta ja yksi näyte Ed Sheeran -osaamisesta.
Lisää luettavaa