Brockhamptonin uusi levy on samaan aikaan vanhanaikainen, moderni, herkkä ja suora

Uutta Brockhamptonia!

Conor Cunningham

Brockhampton-yhtyeen uudella levyllä hypätään suoraa päätä yhteiskunnallisiin ongelmiin, kudetaan, biletetään ja haistatellaan. Bändi on saanut keräillä itseään ja se kuuluu.

Roadrunner: New Light, New Machine on yhtyeen kuudes albumi, mikä on melkoinen saavutus. Onhan ensimmäisen levyn julkaisusta vasta viisi vuotta, mutta edellisestä levystä kaksi. Kappaleita albumin perusversiossa on 13 ja vierailijoita 7.

Biisien musikaaliset sävelet vaihtelevasta vanhan liiton räpistä moderniin. Pop-soundeja hyödynnetään kursailematta ja välillä r&b-elementit ovat kuin 00-luvun T-Painin pelikirjasta. Kattaus albumilla on siis monipuolinen.

Levyllä bändi tuntuu yhtenäiseltä, vaikka vuosi 2020 saikin bändin välit rakoilemaan. Asiaa ja levyn teemoja kuvaillaan tiedotteella näin:

”Albumin kantavana teemana kulkee oman elämän valon löytäminen ja se reflektoi vahvasti 2020 tapahtumia, niin ylä- ja alamäkiä, joita yhtyeen jäsenet ovat kohdanneet osaltaan eristäytymisen, identiteetin tutkiskelun sekä yllättävien henkilökohtaisten menetysten myötä. Kuin kohtalon osoittamana, vastatuulet toimivat myös muistutuksena ystävyyden voimasta bändin ajautuessa vahvasti erilleen viime vuoden aikana.”

Yhtyeen vahvin vuosi on 2017, josta kerroimme täällä. Nyt haiskahtaa siltä, että 2021 on myös bändille merkityksellinen. Syitä siihen löytyy koko albumin mitalta suoratoistopalveluista. Alla muutama näyte levystä.