Bruce Springsteeniltä uusi levy – kriitikot hehkuttavat parhaimmaksi teokseksi pitkään aikaan

Kyseessä on "Bossin" ensimmäinen levy viiteen vuoteen.

16.06.2019

Bruce Springsteen julkaisi uuden albumin Western Stars. Albumi on saanut inspiraation etelä-kalifornialaisesta pop-musiikista ja on Springsteenin ensimmäinen levy viiteen vuoteen.

Albumia voi pitää jonkinlaisena välityönä, Springsteen ei nimittäin aio suunnata kiertueelle. Toki ”Boss” on heittänyt viime aikoina keikkaa hyvinkin tiuhaan, joten ei sinänsä ihme. Kiertueen sijaan Springsteen suuntaa katseensa kohti jo seuraavaa albumia, joka tehdään yhdessä E Street Bandin kanssa.

Western Starsia voisi kutsua riisutuksi kokonaisuudeksi, jossa on toki brucemaisuuksia, mutta hyvin hillitysti. Levyllä ei lähdetä kansikuvasta huolimatta erityisempään laukkaan, vaan ollaan hyvin hallitusti läsnä. Kriitikot ovat tästä läsnäolosta mieltyneet ja esimerkiksi Esquiren kriitikko luonnehti levyä Springsteenin koko vuosikymmenen parhaaksi tuotokseksi. Yleisesti levy on saanut kriitikoilta lämpimän vastaanoton, esimerkiksi Guardian antoi levylle neljä tähteä.

Levy on vakuuttava, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä. Oman arvion voit muodostaa ottamalla levyn kuunteluun. Western Stars löytyy suoratoistopalveluista, joten ota esimakua nimikkobiisin voimin.

Lisää luettavaa