Burial kaivautui haudastaan ja latasi koko levynsä kuultavaksi

13.02.2012

Lontoolainen elektrosuuruus Burial on iskenyt uuden ep:nsä streamina nettiin. Tarjolla on tuttua, mutta silti niin kovin vakuuttavaa tummien, nokturnaalisten ja sateisten elementtien sävyttämää dubstep-pulputusta ja eteerisyyteen tähyäviä unimaisemia.

Kuva: Hyperdub

Elektro-tuottaja Burial, eli William Bevan, on ladannut uuden Kindred -ep:n levy-yhtiönsä sivuille kuunneltavaksi. Ep on ostettavissa samalta sivustolta digitaalisessa muodossa. Ep:n vinyylijulkaisu on viivästynyt painatusongelmien takia, joten levy-yhtiö päätti pistää levyn ulos jo ennakkoon digitaalisesti ennen kuin myös vinyyli saadaan julki.

Ep:n kolme biisiä Kindred, Loner ja Ashtray Wasp ovat tuttua Burialia: äänimaisema tuo mieleen film noir -elokuvan tapaan mustavalkoisen sävyillä maalailevan, sateisen, savuisen, rakeisen ja toismaailmallisen unen. Samplatut naisäänet kiemurtelevat kaiutetusti ja luovat harsomaisen hauraan tunnelman. Pohjasävy on uhkaava, jopa painostava, mutta samalla kuitenkin lämmittävä ja kutsuva. Melodioissa on kaunista toivottomuutta. Äänet virtaavat lävitse kuin lämmin peitto, olo on painoton.

No, höpinät sikseen, kuuntele ep itse Hyperdub -levy-yhtiön sivuilta!

PS. Viime vuonna Burial teki yhteistyötä mm. Massive Attackin ja Thom Yorken kanssa.

Lisää luettavaa