Circle ei ole enää Circle – Porin nerot vaihtoivat nimeä ja julkaisivat sen kunniaksi uutta musiikkiakin

Jahas, mitäs tuolla Circle-leirissä taas oikein tapahtuu.

Kuva: Tuomas Laurila

Kotimaisen vaihtoehtomusiikin suuriin suunnannäyttäjiin jo vuodesta 1991 kuulunut Circle yllättää jälleen. Eilen julkaistiin levy-yhtiö Ektro Recordsin Soundcloud-sivulla nimittäin uusi biisi Beer and Ribs, jonka esittäjäksi oli merkitty hämmentävä nimi Falcon (ex-Circle). Kyseessä on siis Circle uudella nimellä.

Soundcloud-sivun yhteyteen lisätyssä tiedotteessa ryhmän johtohahmo Jussi Lehtisalo kertoo, että Circlen brändi oli alkanut muodostumaan liian suuria odotuksia nostattavaksi taakaksi, minkä vuoksi musiikin tekeminen oli alkanut tuntumaan enemmänkin työltä ja velvollisuudelta.

Vielä hämmentävämpää nimen vaihdossa on se, että Lehtisalo kertoo vuokranneensa Circle-brändin toiselle artistiryhmälle, joka työstää parhaillaan seuraavaa Circlen nimellä julkaistavaa albumia. Sekä Falcon (ex-Circle) että tämä ”uusi” Circle suunnittelevat julkaisevansa täyspitkät albumit tulevan syksyn aikana.

Tiedotteen mukaan Circle-nimen vuokrasopimus päättyy kuluvan vuoden lopussa, minkä jälkeen tämä nimeä lainannut toinen kokoonpano palauttaisi nimen takaisin Lehtisalon luotsaamalle ryhmälle, joka jatkaisi sitten nimellä Circle (ex-Falcon).

Sekavaako? Kenties.

Sekavaa ei kuitenkaan ole se, että tuo ensimmäinen Falconin nimellä julkaistu biisi Beer and Ribs on motorik-rytmeineen ja kaahaavine riffeineen takuuvarmaa Circle-laatua. Kuuntele biisi alempaa.