Cleaning Women ja Einstürzende Neubauten-muusikon Hackedepicciotto (DE/US) Suomen kiertueella tällä viikolla

Kokeellista musiikkia Suomeen

22.08.2022

Alexander Hacken (Einstürzende Neubauten) ja Danielle de Picciotton (The Crime & The City Solution, Ministry of Wolves) duo Hackedepicciotto kiertää elokuussa Suomea Cleaning Womenin mukana.

Hackedepicciotton musiikillinen ilmaisu rakentuu hypnoottisista äänimaailmoista, joissa laulun lisäksi äänilähteinä toimivat mm. de Picciotton soittamat Hurdy gurdy eli kampiliira, sointusitra ja viulu sekä Hacken baritonikitara ja toismaailmallinen kurkkulaulu. Yhtye on tunnettu meditatiivisista ja intensiivisistä keikoistaan.

Mute Records (mm. Nick Cave & The Bad Seeds, Sonic Youth, Depeche Mode) julkaisi hackedepicciotton viimeisimmän albumin The Silver Treshold, ja yhtye kiertää Euroopassa sen tiimoilta. Alexander Hacke on miksannut Cleaning Womenin viimeisimmän Intersubjectivity-albumin.

Cleaning Women kommentoi yhteiskiertuetta näin:

”Hackedepicciotton kanssa yhdessä tekemästämme aiemmasta minikiertueesta jäi niin kutkuttava jälkimaku, että halusimme järjestää Suomessa uuden aiempaa pidemmän kiertueen. Koronan takia kiertuetta on jouduttu siirtämään jo kahdesti, mutta nyt näyttää siltä että kiertue toteutuu. On uskomattoman siistiä päästä kiertämään ja esiintymään näiden kahden omaperäisen taiteilijan kanssa. Keikoilla luvassa on mainio yhdistelmä Hackedepicciotton hypnoottisen kauniinsynkkää tunnelmointia ja sen jälkeen Cleaning Womenin rytmikästä vispilöintiä.”

Katso keikkapaikat alta.

24.8 Sammiosali, Lahti
25.8 Klubi, Tampere
26.8 Korjaamo, Helsinki
27.8 Validi Karkia -klubi, Studio Hilkka, Pori
+
28.8 Taidelaitos Haihatus, Joutsa (vain hackededicciotto)

Lisää luettavaa