Coldplay äänittää avaruustunnelmissa

Chris Martin heittäytyi kosmiseksi ja hakee nyt inspiraatiota ulkoavaruudesta.

Kuva: EMI

Rumbablogi kertoo, että Gigwise on kertonut, että The Sun on kertonut, että Coldplayn uutta levyä synnyttävä Chris Martin on kertonut haluavansa sisustaa käyttämänsä studion avaruusteeman mukaan.

Joidenkin mielestä koko Coldplayn voisi kenties räjäyttää maatakiertävälle radalle, mutta kyse on vain siitä, että yhtyeen laulaja-kitaristi on kiinnostunut ulkoavaruudesta ja toivoo saavansa ympäristöstä inspiraatiota luomisprosessiin.

Coldplayn tähtäimet ovat todellakin taivaissa, sillä aiemmin levyä on äänitetty samaisen The Sun -lehden mukaan pohjoislontoolaisessa kirkossa.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Martinin kiinnostuksen kohteet vaikuttavat bändin musiikkiin. Edellistä albumia, Viva La Vida or Death and All His Friendsiä kirjoittaessa Martin luki 1800-luvun vallankumouksista ja politiikasta. Ainakin kaupallisesti se kannatti, sillä levyä on myyty yli kahdeksn miljoonaa kappaletta.

The Timesin mukaan bändi työskentelee uudella albumilla jälleen veteraanituottaja Brian Enon kanssa. Tähän väliin voisi siis sijoittaa jonkinmoisen ”kuin Eno veneestä” -henkisen sutkauksen, mutta jätetään sellaiset mieluummin Harri Niemen harteille.