Dave Grohl tarjoaa viihdykettä karanteeniin – jakaa tositarinoita menneisyydestään

Miehen hassujen tarinoiden lisäksi lähitulevaisuudessa saadaan myös uutta Foo Fightersia.

Tomi Palsa

Musiikin monitoimija Dave Grohl on päättänyt tuoda koronaviruksen varjostamaan maailmaan valoa. Foo Fighters -nokkamies on perustanut uuden Instagram-tilin jonne hän jakaa lyhyitä tositapahtumiin perustuvia tarinoita menneisyydestään.

”Olen tällä hetkellä työtön, joten ajattelin kirjoittaa tarinoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään. Äitini oli englannin kielen opettaja ja isäni loistava puheenkirjoittaja. Kapinoin nuorena heitä vastaan jättämällä kieliopin ja pilkkusääntöjen opiskelun vähälle. Antakaa siis armoa”, rokkari kertoi aloituspostauksessaan.

Grohlin ensimmäinen ja toistaiseksi vielä ainoa tarina kertoo hänen nuoruuden itsenäisyyspäivästä ja sen tapahtumista. Lisää sisältöä on odotettavissa, sillä monien muiden artistien tapaan Grohlilla ei ole tällä hetkellä kuin aikaa.

Foo Fightersin oli kevään aikana tarkoitus juhlia 25-vuotista taivaltaan. Bändin suunnitelmana oli kiertää vuonna 1995 soitetun debyyttikiertueensa keikkapaikat uudelleen. Kiertueella liikkumisen piti tapahtua perinteiseen tyyliin pakettiautolla. Nostalginen kiertue kuitenkin siirtyy myöhemmälle ajankohdalle.

Hauskojen tarinoiden lisäksi yhtyeen faneille on myös tiedossa lisää riemunaihetta. Grohl nimittäin kertoi helmikuussa, että Foo Fightersin kymmenes studioalbumi on valmis. Tarkka julkaisupäivä ei kuitenkaan ole vieläkään tiedossa.

”Joidenkin biisien tekemiseen meni aikaa 45 minuuttia, mutta levyllä on mukana myös riffi jota olen pyöritellyt päässäni 25 vuotta”, Dave Grohl kertoi Consequense of Soundissa.