Davia Akenami lupaa melodioita joita et ole ennen kuullut – haastattelussa lupaava artistitulokas

Davia Akenami julkaisi hiljattain debyytti-ep:nsä.

Samuli Vienola

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Lxandra, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on mielenkiintoinen uusi tulokas Davia Akenami, joka julkaisi juuri God Complex -ep:n. Suomalainen r&b on tällä hetkellä korkeatasoista ja Akenami on yksi syistä siihen. Haastattelussa hän kertoo taustastaan, mukaan lukien siitä miten päätyi siihen missä on nyt.

Mikä soi napeissa just nyt?
Pepiton Be Something. Biisissä on huikea fiilis ja hän on itse kirjoittanut ja tuottanut sen! Rakastan, kun ihmiset uskaltaa kokeilla omassa musiikissaan ja oma soundi kuuluu selkeesti. Koko Liquid45-mixtape on todella kova ja laadukas kokonaisuus, joka sopii kesäiseen fiilistelyyn.”

Mist sä tuut?
”Oon Davia Akenami, 22-vuotias puoliksi suomalainen ja puoliksi nigerialainen artisti Helsingistä. Oon aina rakastanut laulaa ja musiikkia ylipäätänsä.”

”Lukion jälkeisen musakoulupääsykoerumban keskellä päätin, että haluan alkaa kirjoittaa omia biisejä. Nykyään teen omaa musaa ja se on mulle tapa ilmaista itseäni sekä hyödyntää ja kehittää mun luovuutta.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Oon laulanut kuorossa ja käynyt laulutunneilla nuorempana, halusin opiskella laulajaksi. Kun olin hakenut Pop & Jazz konservatorion laulajalinjalle useampana vuotena putkeen, enkä päässyt tokasta vaiheesta eteenpäin. Kolmantena kertana peruin pääsykokeet ja aloin miettimään mitä oikeesti haluan tehdä. Se oli se hetki, kun mun päämäärä kirkastui ja päätin etsiä muita reittejä sinne minne haluan päästä.”

Musiikillinen esikuvasi?
Bellah. Löysin tän artistin viime vuonna ja rakastan hänen kekseliäitä melodioita ja tyyliä sanoittaa. Bellahin myötä oon ottanut omiin biiseihini rytmisempiä afrobeats-vivahteita.”

”Arvostan häntä artistina tosi paljon ja hänellä on uniikki soundi, eikä yhtäkään huonoa biisiä. Bellah on myös nigerialainen niin kuin mäkin.”

Supervoimasi?
”Se, että uskallan ottaa riskejä mun biiseissä, teen just sellaisia ratkaisuja, jotka tuntuu musta hyvältä, enkä yritä sopia johonkin tiettyyn hittibiisin muottiin.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Harmonioihin ja erikoisiin melodioihin! Uskon, että mun biiseissä ne ovat sellaisia, joita et ole ennen kuullut.”

Davia Akenami?
”Mun musiikki on pehmeetä r&b:tätä, jossa on vaikutteita afrobeat- ja trap- musasta. Kirjoitan paljon erilaisista ihmissuhteista, ne puhuttelee mua.”

”Tärkeintä mulle artistina on, että saan laittaa osan itsestäni biiseihin. Silloin se on todella palkitsevaa, jos se resonoi myös kuulijalle.”

Itsenäinen?
”Kyllä. Haaveilen, että jossain kohtaa saisin levytyssopparin. Koen, että indienä saan tehdä juuri sitä musaa mitä haluan ja nautin siitä, mutta levytyssopimus voisi tarjota lisää resursseja mun visioiden toteuttamiseen.”

”Indienä kannattaa mun mielestä pitää huolta siitä, että julkaisun laatu on hyvä. Kannattaa käyttää aikaa ja rahaa viimeisteluun, hyvään miksaukseen, masterointiin sekä kansikuvaan ja promokuviin. Pienillä asioilla voi olla tosi iso merkitys, tottakai itse biisi on se tärkein ja se, että tykkäät itse siitä mitä oot julkaisemassa.”