David Gilmour ja Roger Waters ovat rockin katkerimmat vihamiehet – vai ovatko?

17.05.2012

Tänään Youtubeen pamahtanut video esittää jotain häkellyttävää: asiallisesti ja rennosti vuosi sitten toimeen tulleet Pink Floyd -muusikot!

Kuva: Nelly Tatti

Roger Waters kiersi viime vuonna sangen näyttävällä The Wall -kiertueella, ja kiertueen lopuksi nähtiin jotain häkellyttävää: itse David Gilmour kapusi Lontoon O2-areemalla esittämään Comfortably Numb -biisinsä lauluosuudet ja tietenkin sen ikonisen kitarasoolon.

Yleisön suut aukesivat vielä lisää, kun myös rumpali Nick Mason nousi Watersin ja Gilmourin rinnalle lavalle viimeiseksi esitetyn Outside the Wall -kappaleen ajaksi. Oliko tämä nyt merkki mahdottomasta – että katkeriin riitoihin ja oikeussalidraamoihin päättyneen progerock-suuruuden jäsenet olisivat saaneet riitansa sovittua ja tekisivät kenties vielä yhteisiä keikkoja?

No, vuosi on kulunut eikä siitä sen kummempaa ole tullut. Itse asiassa Waters taisi tokaista aika pian O2-keikan jälkeen taas jotain hapanta siihen malliin, ettei hänellä ole mitään haluja kasata Pink Floydia uudelleen. Mutta nyt pieniä toiveita herätellään taas: Pink Floydin Youtube-kanavalle on ilmestynyt alla oleva mielenkiintoinen video, jossa Gilmourin ja Watersin työskentely näyttää hyvinkin leppoisalta ja kivalta.

Olisiko tämä taas kerran merkki jostain? Ehkä, ehkä ei – katsellaan, mitä vanhat miehet keksivät. The Wall -kiertue kulkee vielä tänä kesänä Yhdysvalloissa, mutta sille ei sen kummempaa jatkoa ole luvattu.

Lisää luettavaa