Detroit-teknon legenda Jeff Mills saapuu Suomeen – Visio-festivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

Visio julkisti ensimmäiset esiintyjänsä.

19.05.2023

Espoon Otaniemessä 14.-15.7. järjestettävä VISIO Festival 2023 on julkaissut ensimmäiset yksitoista nimeä ohjelmistostaan. Pääesiintyjänä tänä vuonna nähdään teknon kummisetä Jeff Mills.

Kuudetta kertaa järjestettävä VISIO Festival järjestetään uudessa lokaatiossa Espoon Otaniemessä, osoitteessa Betonimiehenkuja 3-5.  Pääesiintyjänä festareilla nähdään avaruudesta ja sen futuristisista kuvauksista ideoita, konsepteja ja tarinoita ammentava Jeff Mills. Mills aloitti uransa 1980-luvun alkupuolella Detroitissa, jossa hän oli mukana perustamassa legendaarista Underground Resistance -kollektiivia. Vuonna 1992 hän aloitti oman Axis-levy-yhtiönsä, joka on ajan kanssa varmistanut paikkansa elektronisen musiikin Hall of Famessa. Mills esiintyy tapahtuman päälavalla lauantaina 15.7.

Teknoa tarjoilee perjantaina myös Pariisista lähtöisin oleva Francois X, jonka avant-gardistisesta estetiikasta kumpuavat äänimaisemat ovat tuttuja niin Euroopan arvostetuimmilla teknofestivaalien pikkutunteina, kuin Berghainin closing-seteissäkin. Kotimaista tekno-osaamista tuovat Berliinissä vaikuttaneet Ismael ja Laura MRLS, joilla molemmilla arvostettava tausta niin klubijärjestäjinä kuin muusikkoina.

Festareilla tullaan näkemään myös israelilaissyntyisen energiapommi DASCO, jonka musiikillinen linja syväluotaa ysärin rave-fiilistä ja acid house -skeneä – mutta freesillä twistillä. Samaa energiaa laajemmalla BPM-skaalalla tarjoilee myös Fantastic Man, jonka DJ-setit seikkailevat matalamman tempon housesta aina kovempaan TR-303-kamaan.

Ohjelmajulkistuksia on luvassa lisää kesäkuun aikana, jolloin VISIO julkaisee lauantai-illan kuraattori- ja esiintyjälisäykset.

Kaikki nyt julkistetut esiintyjät löydät alta.

VISIO Festival 2023 – ensimmäiset esiintyjät:
Jeff Mills
Francois X
Fantastic Man
Roberto Rodriguez
Trevor Deep Jr
Juicy Romance
Dasco
Ismael
Joseyradios
DJ Sofa
Laura MRLS

Lisää luettavaa