Diskomusiikin klassikoihin kuuluvan Sister Sledge -yhtyeen laulaja Joni Sledge on kuollut – tässä kokoelma bändin parhaimpia

Sister Sledge

1970-80-lukujen diskomenestys Sister Sledgen laulaja ja perustajajäsen Joni Sledge on kuollut. Sledge menehtyi 60 vuotiaana kotonaan perjantaina Phoenixissa, Arizonassa, uutisoi The Guardian.

Joni muodosti siskojensa Debbie, Kim ja Kathy Sledgen kanssa Sister Sledgen Philadelphiassa vuonna 1971. Bändi julkaisi vuosien 1975 ja 2003 välissä jopa kymmenen albumia, joista tunnetuimpana vuoden 1979 We Are Family. Levyn nimikkokappale on diskomusiikin kulmakiviä ja soi edelleen runsaasti radioissa.

Sister Sledge ehti esiintyä pitkään ennen menestystä, ja nousi suosioon vasta vuonna 1979 tavattuaan Chic-yhtyeen Nile Rodgersin ja Bernard Edwardsin. Yhtyeen suurimmat hitit ovat Rodgers-Edwards-kaksikon käsialaa.

Myöhemmin Sister Sledge nousi myös samplaavien dj:den suosioon. Suomessa esimerkiksi Stepa on käyttänyt Sister Sledgen musiikkia biiteissään. Lastenlaulun taustalla kuullaan He’s the Greatest Dancer.

We Are Family on nelikon kuuluisin kappale, mutta bändiltä löytyy runsaasti loistavia diskon ja soulin klassikoita. Alla kokoelma yhtyeen kappaleita sen uran varrelta.

———

Sister Sledgen debyyttialbumi Circle of Love julkaistiin vuonna 1975. Se sai hyvän vastaanoton, mutta ei vielä noussut esiin muiden lukuisten diskoyhtyeiden keskeltä. Kappaleet Circle of Love ja Love Don’t Go Through No Changes On Me menestyivät kohtuullisesti.

Bändin kolmas albumi, vuoden 1979 läpimurto We Are Family sisälsi bändin neljä ehkä tunnetuinta kappaletta: He’s the Greatest Dancer, Lost in Music, Thinking of You ja We Are Family. Levyn pääsäveltäjät, Chic-yhtyeen Nile Rodgers ja Bernard Edwards sävelsivät myös yhtyeen seuraavan albumin, vuoden 1980 Love Somebody Today.

Rodgers ja Edwards eivät olleet säveltäjinä vuoden 1981 All American Girls -albumilla, jota pidetään bändin etäisyyden ottona Chiciin. Nyt soundit olivat jo modernimmat ja lähempänä kasaripoppia. Alla levyltä nimikkokappale sekä toinen singlejulkaisu If You Really Want Me.

All American Girls -albumia seurasi vuoden 1982 The Sisters. Singlet Il Macquillage Lady ja B.Y.O.B. nousivat hiteiksi.

Sister Sledgen vauhti hiipui 1980-luvun puolivälissä. When the Boys Meet the Girls -albumi vuodelta 1985 jäi yhtyeen aktiivisen uran viimeiseksi. Albumin kappale Frankie nousi vielä suosioon. Tämän jälkeen bändi julkaisi enää kaksi albumia: vuoden 1997 African Eyes ja vuoden 2003 Style.

Alla Sister Sledgeä Spotifysta.