Dj-legenda Proteus lopettaa – pitkä ura huipentuu jäähyväiskeikkaan Helsingin Kaapelitehtaalla

Proteus vetää viimeisen dj-keikkansa 17. joulukuuta.

08.12.2022

Kansainvälisestikin palkittu suomalainen dj-legenda Proteus eli Harri Andersson lopettaa uransa.

Artistin 27-vuotinen ura huipentuu Helsingin Kaapelitehtaalla 17. joulukuuta järjestettävään jäähyväiskeikkaan. Tapahtumassa esiintyy myös Proteuksen vanha dj-kollega Orkidea eli Tapio Hakanen. Keikan ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

”Totta kai on kaihoisa olo, kun esiintymiset ovat pian takana, mutta ikuisestikaan ei voi jatkaa. Oma terveyteni on viime vuosina antanut ymmärtää, että nyt on aika hidastaa tahtia”, uransa aikana tuhansia keikkoja tehnyt Proteus kertoo tiedotteessa.

”Nyt, kun tulee 27 vuotta täyteen, tuntuu luontevalta lopettaa ja jättää esiintymislavat. Mutta musiikkia en jätä, vaan teen jatkossakin tapahtumien järjestäjän ja promoottorin töitä ja aion muutoinkin olla vahvasti alan taustavaikuttajana.”

Proteuksen pitkän uran oli määrä päättyä jo vuonna 2020, mutta koronarajoitukset siirsivät suunnitelmat vuoteen 2022. Dj ruoti lopettamisestaan nousseita kommentteja Facebook-sivullaan lokakuussa ja vakuutti, että päätös tulee pitämään. Ainoa poikkeus on 13. tammikuuta 2023 järjestettävä Turmion Kätilöiden juhlakeikka, jossa Proteus esiintyy lyhyesti lämppärinä.

”Kyseinen Kätilöiden jäähalliveto siirtyi myös koronan takia useita kertoja, ja on ainoa poikkeus urani lopetuksen jälkeen. Jos joku tästä pahoittaa mielensä, niin en voi sille mitään. Kätilöt ovat myös parhaita ystäviäni, ja en tee kavereilleni paskasti ja peruuta vetoa.”

Proteuksen jäähyväiskeikan Facebook-tapahtumasivun löydät tästä.

Proteus
Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalli
17.12. klo 21-05
Ikäraja K-18

Lisää luettavaa