Docpoint-festivaali järjestetään verkossa

20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistossa on esimerkiksi Islannin euroviisukummajaisesta Hatarista kertova dokumentti.

14.01.2021

Docpoint järjestetään verkossa 29.1.–7.2. Dokumenttielokuvafestivaalin aikana on katsottavissa 71 dokumenttielokuvaa. Elokuvia on peräti 38 maasta ja niistä peräti 57 prosenttia on naisten ohjaamia.

”Kansainvälinen dokumenttielokuva voi erinomaisen hyvin eikä edes pandemia ole estänyt hienoja tuotantoja valmistumasta. Korona ei näy vuoden 2021 DocPointin ohjelmistossa. Se ehkä määrää miten me tänä vuonna elokuvia katsomme, mutta se ei määrää sitä, mitä me katsomme. Olen erityisen iloinen siitä, että mukana on useita innovatiivisia ja vaikuttavia esikoisohjauksia”, Docpointin taiteellinen johtaja Kati Juurus kertoo.

Docpointin avajaiselokuvana nähdään Anna Antsalon Meren tuomat, joka kertoo rantoja perkaavista aarteenetsijöistä ja siitä ihmisten hylkäämästä roskasta ja rojusta, jonka meri palauttaa lopulta aina takaisin rantaan. John Websterin Donner – Privat ja Georg Grotenfeltin Heiskuja – Outi Heiskanen Lallukan taiteilijakodissa tarjoavat uusia näkökulmia tunnettujen kulttuuripersoonien elämiin ja ajatuksiin.

Musiikkiakin on dokumenttien aiheina. A Song Called Hate kertoo islantilaisen performanssiryhmä Hatarin matkasta Israelin euroviisuihin, aikeena protestoida laulukilpailua sisältä käsin. Rumba Rules, New Genealogies vie Kongoon, Kinshasan kaupungin klubeille, studioille ja hurmoshenkisiin uskonnollisiin kokouksiin. Väkivaltajazzia pohjoisesta seuraa avantgarde-kitaristi Heikki Ruokankaan elämää.

Koko ohjelmisto löytyy Docpointin kotisivuilta.

Lisää luettavaa