Don Johnson Big Bandillä pöhisee hyvin: kauan odotettu albumi on ilmestynyt, tuoretta singlekultaa ja edessä levynjulkaisukiertue

Bändin 19 vuotta vanha single One MC, One Delay rikkoi vappuna kultarajan.

07.05.2022

Hiphopia ja jazzia yhdistelevä Don Johnson Big Band julkaisi seitsemännen albuminsa Digital Physical perjantaina 6. toukokuuta. Levy on jatkoa vuonna 2018 ilmestyneelle levylle Physical Digital, ja sen lupailtiin ilmestyvän alun perin jo vuonna 2019.

Uudella albumilla on mukana lukuisia vierailijoita kuten Petteri Sariola, Emma Salokoski, Heini Ikonen ja Seppo Sillanpää. Levyn ensimmäiset singlet Blap Blap ja Eva + Manu -duon kanssa tehty Girl/Boy julkaistiin kaksi vuotta sitten. Viimeisin sinkku Go Man Go ilmestyi aivan hiljattain.

Digital Physical julkaistaan aluksi vain digitaalisessa muodossa. Svartin jakelemia fyysisiä albumeja joudutaan odottamaan vähän pidempään: cd-julkaisu on tulossa lähiviikkoina, mutta vinyyliä lupaillaan vasta syksyksi.

Yhtye juhlii uuden albumin ilmestymisen alla myös tuoretta singlekultaa. Bändin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuva, vuonna 2003 ilmestynyt One MC, One Delay ylitti vappuna kahden miljoonan striimin kultarajan.

”Ei olla vielä ehditty selvittää, mitä kultaa meneminen nykyään tarkoittaa. Pitääkö esimerkiksi ostaa omilla rahoilla ylihintainen kehystetty kultalevytaulu ja kuka niitä edes kehystää? Spotify?”, kosketinsoittaja Johannes Laiho pohtii tiedotteessa.

”Sepä. Harmillisesti omistamme tätä nykyä omat masterimme, eli taulujakaan ei saa enää monikansallisen levy-yhtiön piikkiin”, rumpali Kari Saarilahti jatkaa.

Uuden albumin levynjulkkarikeikka järjestetään Helsingin Korjaamon Vaunusalissa perjantaina 13. toukokuuta. Lippuja tapahtumaan saa Tiketistä hintaan 27,50 euroa.

Yhtye lähtee myös levynjulkaisukiertueelle syksyllä. Toistaiseksi rundilla on tiedossa keikat Turussa, Lahdessa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa, mutta muitakin julkistuksia on luvassa. Kiertueen keikkojen liput ovat myynnissä niin ikään Tiketissä.

DIGITAL PHYSICAL -LEVYNJULKAISUKIERTUE SYKSYLLÄ 2022
09.09. Apollo, Turku
24.09. Möysän Musaklubi, Lahti
01.10. Maxim, Kuopio
07.10. Kulttuuritila Nuijamies, Lappeenranta
08.10. House of Olaf, Savonlinna

Lisää luettavaa