Dysonin uusi härveli on kuin scifileffasta – yhdistää Bluetooth-kuulokkeet ja ilmanpuhdistimen

Tuote on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kaupunkiympäristöön ilmansaasteiden keskelle.

31.03.2022

Pölynimureistaan ja käsienkuivaimistaan tunnettu Dyson on tehnyt uuden aluevaltauksen. Yritys kertoi keskiviikkona nettisivuillaan tuotteesta, joka yhdistää ulkopuolista melua vaimentavat Bluetooth-kuulokkeet ja ilmanpuhdistimen. Päähän aseteltava vekotin – joka tuo lähinnä mieleen Yön ritarin paluu -elokuvasta tutun Batmanin vihollisen, Banen naamarin – on suunniteltu erityisesti kaupunkiympäristössä käytettäväksi.

”Ilmansaasteet ovat maailmanlaajuinen ongelma, ja ne vaikuttavat meihin kaikkialla minne menemme. Dyson Zone puhdistaa hengitysilman liikkeellä ollessa, ja toisin kuin kasvomaskit, se antaa samalla raitista ilmaa koskematta kasvoihin”, kertoo tuotteen vastaava suunnittelija ja yrityksen perustajan poika Jake Dyson.

Suurin osa Dysonin tuotteista liittyy tavalla tai toisella ilmansuodatukseen, mutta kuulokkeita firma ei ole tehnyt ennen. Kyseessä on myös firman ensimmäinen ”puettava” ilmanraikastin. Dysonin sivujen mukaan tuotetta on kehitetty kuuden vuoden ajan ja siitä on tehty yli 500 prototyyppiä. Kuulokehärveliä on tutkittu muun muassa nukella, joka on ohjelmoitu matkimaan ihmisen hengitystoimintoja.

Sekä melu- että ilmansaasteita vastaan taisteleva Dyson Zone on tulossa myyntiin tämän vuoden syksyllä, ja The Guardianin mukaan sen odotetaan maksavan 500-1000 puntaa eli noin 600-1200 euroa. Lehti kertoo myös, että tuotteen akunkesto on vain neljä ja puoli tuntia alhaisimmalla suodatusasetuksella käytettynä. Vain kuulokeominaisuutta käytettäessä akku kestää huomattavasti pidempään, noin 40 tuntia.

Tuote olisi helppoa kuitata aikaisena aprillipilana, mutta yrityksen patenttihakemuksesta on uutisoitu jo vuonna 2018, ja yhdestä prototyypistä vuonna 2020.

Dysonin Instagram-päivitys tuotteesta alla:

Lisää luettavaa