Eikö Suomen festaritarjonta nappaa? Saksalainen yökerho järjestää seitsemän viikkoa kestävän festivaalin

31 päivää teknoa ja elektronista musiikkia Berliinissä!

Jos tuntuu siltä, ettei Suomessa ole tänä kesänä tarpeeksi festaritarjontaa, kannattaa lähteä Saksaan. Berliiniläinen vuonna 1991 perustettu underground-teknolle omistautunut yökerho järjestää heinä-elokuussa kokonaisuudessaan seitsemän viikkoa kestävän festivaalin.

Tresor-yökerhon järjestämä festari on nimeltään Tresor 31: Techno, Berlin und die große Freiheit, eli suomeksi ”Tekno, Berliini ja suuri vapaus”. Tapahtuman nettisivuilla kerrotaan, että ohjelmassa on vaihtuvia klubiöitä, konsertteja, keskusteluja sekä näyttelyitä, joissa esitellään Tresorin värikästä historiaa.

Sivuilla kerrotaan, että klubista – jota ei ikinä suunniteltu ”vain yökerhoksi” –, tuli aikoinaan nopeasti paikallisen teknoskenen ja maaimaa mullistavan elektronisen musiikin kulmakivi. Näyttelyt avaavat monipuolisesti paitsi Tresor-klubin myös Berliinin historiaa aina kylmän sodan päättymisen pohjamudista huippuihin.

Festareille on julkistettu tällä hetkellä yli 20 alan esiintyjää. Livenä keikkaa heittävät muun muassa Broken English, Clara 3000, Detroit in Effect, Egyptian Lover ja Giant Swan. Tapahtumassa on myös runsaasti DJ-ohjelmaa, jota vetävät esimerkiksi Donato Dozzy, Helena Hauff, Moritz von Oswald ja Antenes. Koko tähän mennessä julkaistu kattaus on nähtävissä tällä sivulla.

Festivaali järjestetään Tresor/Globus-, Kraftwerk- ja OHM-klubeilla ja niiden ympäristössä 8. heinäkuuta – 28. elokuuta välisenä aikana. Ilmeisesti ohjelmaa ei ole luvassa ihan jokaiselle päivälle tällä aikavälillä, mutta aika runsaalta kattaus näyttää joka tapauksessa. Lippu koko 31 päivää kestävään tapahtumaan maksaa yllättäen vain 150 euroa.

Lisää luettavaa