”Elämä on välillä perseestä, mutta loppujen lopuksi yleensä kaikki selviää” – Ike ja Yeboyah voimabiisillä

"On helppoa hävittää itsensä maailmaan, jossa kaikki vaikuttaa linssin läpi upealta. Ihmiset vertaavat jatkuvasti itseään muihin ja saattaa joutua tilanteeseen, jossa yrittää olla jotain muuta kun oma itsensä."

20.11.2020

Ike julkaisi tänään uuden singlen. Muista kuka oot -biisillä on mukana myös Yeboyah. Kappale on kirjoitettu yhdessä Tidon ja Vilma Alinan kanssa.

”Yeboyahin ääni, sanat sekä energia oli kappaleelle kuin kirsikka kakun päälle. Hän todella ymmärsi viestin kappaleen takana heti ensimmäisellä kuuntelulla ja kirjoitti versen, joka täydensi sitä”, Ike sanoo.

Ike kertoo, että kappaleesta on tullut voimabiisi hänelle itselleen. Hänen mukaansa kappaleen nimi on pieni lause, jolla on suuri merkitys.

”On helppoa hävittää itsensä maailmaan, jossa kaikki vaikuttaa linssin läpi upealta. Ihmiset vertaavat jatkuvasti itseään muihin ja saattaa joutua tilanteeseen, jossa yrittää olla jotain muuta kun oma itsensä.”

Laulaja kertoo huomanneensa, että esittäminen saattaa johtaa ahdistukseen ja masennukseen.

”Noina hetkinä on tärkeää puhua ja tiedostaa, että vaikka elämä on välillä perseestä ja tuntuu siltä, ettei saa itseään maasta ylös, niin loppujen lopuksi yleensä kaikki kyllä selviää. Se vaatii muun muassa uskoa, luottoa sekä antautumista tunteilleen. Sekä hyvät että pahat tunteet vahvistavat meitä. Niitä on turha lakaista maton alle, sillä niitä käsittelemällä voi ammentaa niin paljon voimaa tulevaan.”

Ike on käynyt omassa elämässään läpi vaikeita sekä ahdistavia ajanjaksoja ja hakeutunut terapiaan selvittämään kokemuksiaan.

”Henkisestä hyvinvoinnista opiskelu yhdistettynä terapiaan on ollut elämäni parhaimpia päätöksiä. Tunteiden käsittelyä, tunnelukkojen tunnistamista ja itsensä ymmärtämisen tärkeyttä on vaikea olla korostamatta. Suosittelen terapiaa avoimesti ja lämpimästi kaikille, jotka ovat sitä koskaan edes vähän harkinneet.”

Ike kertoo, että biisiä voi ajatella parisuhteen näkökulmasta tai ylipäänsä elämästä.

”Moni on varmasti joskus ollut ihmissuhteessa, joka ei ole välttämättä ollut itselle parhaaksi. Jos pyrkii tekemään toisen onnelliseksi hinnalla millä hyvänsä, voi kadottaa itsensä.”

Kuuntele biisi:

Lisää luettavaa