Elektroartistin menneisyys kummittelee Wikipediassa: ”Vedin piriä viikkoja putkeen enkä syönyt tai nukkunut lainkaan”

19.08.2014

Grimesin menneisyys kummittelee erikoisella tavalla Wikipediassa.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: 4AD

Kanadalainen elektronisen musiikin tuottaja, muusikko ja säveltäjä Grimes (Claire Elise Boucher) kertoi CMJ-lehdelle vuonna 2012, kuinka hän teki samana vuonna ilmestynyttä Visions-levyään melkoisen sekavissa tunnelmissa. Haastattelussa Grimes kertoi, kuinka veti kolmen viikon ajan roppakaupalla amfetamiinia, peitti studionsa ikkunut niin, ettei valo päässyt sisään, ei syönyt lainkaan ja nukkui vielä vähemmän.

Mikä tuolloin kuulosti luultavasti katu-uskottavalta tavalta markkinoida levyä (tai sitten hän oli vain vähän turhan avoin käytöstään), on lausunto jäänyt nyt kummittelemaan Grimesin Wikipedia-sivuille. Grimes kertoi Tumblr-sivustollaan, miten on poistanut lainauksen haastattelustaan Wikipedia-sivuiltaan useita kertoja, mutta joku lisää haastattelukohdan ana uudelleen Wikipediaan.

”Olen menettänyt paljon ystäviäni alkoholille ja huumeille. Se, joka editoi Wikipedia-sivustoani ja lisää sinne urani alkuaikoina kertomani asiat huumeiden käytöstäni on mulkku. En halua, että minut muistetaan vain siitä. Inhoan kovia huumeita, sillä ne tappoivat luovuuteni ja monia ystäviäni. Se, että vanhat kommenttina laitetaan Wikipedia-sivuilleni on äärettömän vastuutonta. Toivottavasti ymmärrät, että teet kaikille karhunpalveluksen editoinneillasi. Eräs rakastamani ihminen muuttui juuri Klonkun kaltaiseksi olennoksi huumeiden takia. Sydämeni on särkynyt sen takia.”

Lisää luettavaa