Elektronisen musiikin suuri innovaattori on poissa – Tangerine Dreamin perustaja Edgar Froese menehtyi 70-vuotiaana

25.01.2015

Varhaisen elektronisen musiikin vaikutusvaltaisimpiin ja uraauurtavimpiin yhtyeisiin kuuluvan legendaarisen Tangerine Dreamin perustaja Edgar Froese on kuollut.

Tangerine Dreamin Facebook-sivulla perjantaina julkaistun lausunnon mukaan Froese menehtyi tiistaina äkillisesti keuhkoveritulppaan. Froese oli kuollessaan 70-vuotias.

Saksalainen Froese perusti Tangerine Dreamin vuonna 1967 ja oli kuolemaansa saakka sen ainoa pysyvä jäsen. Tangerine Dream ehti julkaista lähes viisi vuosikymmentä kestäneen uransa aikana yli sata studioalbumia, ja kokoonpanoa pidetään yhtenä krautrockin, ambientin, syntetisaattoripopin ja elektronisen tanssimusiikin kantaisistä. Tangerine Dream sävelsi Froesen johdolla musiikin myös lukuisiin elokuviin, kuten Tom Cruisen tähdittämään Risky Business -elokuvaan (1983).

Froese teki aktiivisesti uutta musiikkia aina kuolemaansa saakka; Tangerine Dream oli esimerkiksi mukana säveltämässä soundtrackia toissa vuonna ilmestyneeseen huippusuosittuun Grand Theft Auto V -peliin.

Alla näkyy Tangerine Dreamin Facebook-sivulla julkaistu lausunto Froesen kuolemasta:

This is a message to you we are very sorry for…

On January 20th, Tuesday afternoon, Edgar Froese suddenly and unexpectedly passed away from the effects of a pulmonary embolism in Vienna.

The sadness in our hearts is immensely.

Edgar once said: ”There is no death, there is just a change of our cosmic address.”

Edgar, this is a little comfort to us.

Yours,
TANGERINE DREAM TEAM

Lisää luettavaa