Elements Music sai valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon

Music Finland jakoi kuudennen musiikkivientipalkinnon suomalaista musiikkikustannusalaa aktiivisesti kansainvälistäneelle yhtiölle.

10.12.2020

Työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä jakoi tänään Music Finlandin valtakunnallisen musiikkivientipalkinnon Elements Music Oy:lle. Perusteiksi kerrottiin yhtiön pitkäaikainen panos popmusiikin teosvientiin sekä omistautuminen suomalaisen musiikkikustannusalan rakentamiseen, monimuotoistamiseen ja kansainvälistykseen.

Kuudetta kertaa jaettu palkinto on tunnustus suomalaiselle musiikkialan yritykselle, joka on menestyksekkäästi kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa sekä osoittanut edelläkävijyyttä suomalaisen musiikin kansainvälistämisessä. Palkinnon saaja ikuistetaan Tavastia-klubin ulkoseinälle kiinnitetyllä palkintolaatalla Helsingin Urho Kekkosen kadulla.

Elements Music aloitti levy-yhtiönä vuonna 2004, mutta korjasi pian kurssiaan kohti musiikkikustannusta. Yritys päätti myös määrätietoisesti ja aktiivisesti lähteä tarjoamaan kirjoittajiensa kappaleita Suomen rajojen ulkopuolelle. Yhtiöllä on kansainväliset verkostot ympäri maailmaa, ja sille kiinnitetyistä lauluntekijöistä esimerkiksi Axel Ehnström ja Mikko Tamminen kirjoittavat suuren osan musiikistaan vientimarkkinoille.

Elementsin liikevaihto on nelinkertaistunut vuodesta 2014 ja viennin arvo yli seitsenkertaistunut. Nyt yrityksen liikevaihdosta tulee noin 25 prosenttia Suomen ulkopuolelta. Tällä hetkellä Elements Musicin kirjoittajarosteriin kuuluu yli 50 musiikintekijää ja se työllistää täysipäiväisesti neljä ihmistä. Se on myös Suomen suurin riippumaton kustannusyhtiö.

”Suomalainen musiikkikenttä on aina ollut kansainvälisesti ykkösluokassa laadullisesti tarkasteltuna, mutta kielimuurista tai historiallisista syistä johtuen moni uniikki menestystarina on jäänyt toteutumatta. Erityisesti kotimainen musiikkikustannusala on onnistunut osoittamaan määrätietoista sekä genrerajat ylittävää kansainvälistymistä jo useamman vuoden ja se näkyy myös tämän vuoden palkinnon saajassa”, palkintoraatiin kuulunut Singa-yhtiön Atte Hujanen kommentoi.

”Elements Music on aloittanut pitkän linjan kotimaisena itsenäisen ja laajan tekijäkunnan edustajana, mutta onnistunut tilanteen koittaen myös aloittamaan vahvan
kansainvälistymisen. On hienoa nähdä, että nuoren polven musiikin tekijämme ovat vahvasti edustettuna sekä kotona, että kasvavissa määrin myös maailmalla.”

Lisää luettavaa