Elvis Costello joutui perumaan Euroopan-kiertueen syöpäleikkauksen takia – uutta musaa silti tulossa

Ensin huonoja, sitten hyviä uutisia samassa paketissa.

07.07.2018

Elvis Costello on joutunut perumaan koko meneillään olevan Euroopan-kiertueensa The Imposters-bändinsä kanssa. Syynä on ”pieni mutta erittäin aggressiivinen syöpäkasvain”, joka leikattiin Costellolta pois kuusi viikkoa sitten.

Costello ei ollut aiemmin kertonut syövästään julkisuudessa, mutta nyt rock-mestarin oli pakko. Tarkkaa syövän laatua ei myöskään ole kerrottu, mutta ilmeisesti kyseessä on nimenomaan miehille tyypillinen syöpä.

Uutinen on kuitenkin periaatteessa positiivinen: leikkaus oli ollut täysin onnistunut, jopa niin onnistunut, että Costellon lääkäri kehotti miestä aloittamaan lottoamisen. Niin aggressiivista syöpää nimittäin ei kuulemma yleensä saada poistettua yhdellä leikkauksella oikein koskaan.

Leikkauksesta toipuminen on kuitenkin ottanut pidemmän ajan kuin odotettiin, joten jo tien päälle lähtenyt Costello väsyi kiertueella aivan liikaa jatkaakseen sitä. Muusikko pyytää faneiltaan anteeksi, lupaa lippurahat kaikille takaisin ja päättää viestinsä omilla nettisivuillaan seuraaviin onnellisiin sanoihin:

”Haluan jättää loppuun optimistisemman uutisen. The Imposters ja minä – yhdessä useiden muiden ystäviemme kanssa – olemme tehneet suurenmoisen uuden levyn, josta olemme todella ylpeitä. Se julkaistaan lokakuussa, luullakseni. Palaamme niin pian kuin mahdollista soittamaan sen musiikkia ja muita lempikappaleitanne, jotka ovat myös meille tärkeitä.”

Lisää luettavaa