”En pidä itseäni kirjoittajana. Olen totaalinen huijari” – Danko Jones kuitenkin paljasti, että kirja on tulossa

Kanadalaisrokkari kertoi Rumballe, että mieheltä on tulossa ensi vuonna kirja.

Markus Laakso

Oulun Qstockissa viikonloppuna rämistellyt kanadalaisrokkari Danko Jones paljasti Rumballe, että mieheltä on tulossa kirja, joka julkaistaan ensi vuonna. Kirja tulee koostumaan pääasiassa teksteistä, jotka Jones on kirjoittanut eri lehtiin viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta mukana on myös tuoreita, kirjaa varten rustattuja artikkeleja.

”Emme ole tiedottaneet kirjasta vielä, mutta se ilmestyy mahtavan kustantamon kautta ja siitä tulee vitun siisti. Kirjassa on mukana myös muita tyyppejä, jotka ovat kantaneet kortensa kekoon. Koska osa kirjan materiaalista löytyy nytkin linjoilta, kuten Huffington Postin jutut, palkkasimme kuvittajan kuvittamaan tekstit tuoreilla kuvilla. It’s fucking cool”, rokkari kommentoi.

Jonesin tekstejä on julkaistu esimerkiksi ruotsalaisessa Close-Upissa, espanjalaisessa Rock Zonessa, yhdysvaltalaisessa The Huffington Postissa, saksalaisissa Rock Hardissa ja norjalaisessa Mute Magazinessa. Kahteen ensiksi mainittuun hän kirjoittaa edelleen. Jones julkaisee myös pari kertaa kuukaudessa The Official Danko Jones Podcast -lähetyksiä, joita varten hän rustailee 5–10 minuutin monologeja vieraistaan.

Vaikka Jones kirjoittaa paljon muusikonhommiensa ohella eikä anna itsestään vaatimattominta mahdollista kuvaa, tekstintuottamiseen hän suhtautuu nöyrästi.

”En pidä itseäni kirjoittajana. Olen totaalinen huijari. Olen onnekas, että olen löytänyt hyvän kustantajan, joka on antanut minulle kanavan purkaa ajatuksiani. En ole muutoinkaan hyvä kirjoittaja – kysy vaikka kustannustoimittajaltani, joka editoi tekstejäni ihan perkeleesti. Kielioppini on hirveää”, hän manaa.

Jäämme odottamaan, tuleeko opuksesta tulossa suomenkielinenkin laitos.