”En ymmärrä, mitä minulle puhutaan” – Dave Grohl avautuu pitkään jatkuneista kuulo-ongelmistaan

Foo Fighters -päällikkö kertoi ongelmistaan haastattelussa viime viikolla.

25.02.2022

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl vieraili The Howard Stern Show’ssa promotoimassa yhtyeen Studio 666 -elokuvaa, joka saa ensi-iltansa huomenna.

Grohl kertoo haastattelussa kärsivänsä tinnituksesta, ja sanoo kuulonsa menneen niin huonoksi, ettei hän ymmärrä sanaakaan samassa pöydässä istuvan seuralaisensa puheesta, etenkään täydessä ravintolassa. Tilanne näyttäisi jatkuneen jo pidempään, sillä mies kertoo lukeneensa puhetta ihmisten huulilta viimeisen 20 vuoden ajan. Tosin pandemia-aika ja maskien käyttö on vaikeuttanut tätä toimintaa.

53-vuotias laulaja ei suostu menemään lääkäriin, sillä uskoo tietävänsä, mitä siellä sanottaisiin. Hän vakuuttelee, ettei tilanne ole niin paha miltä se vaikuttaa, vaikka aika karultahan tämä nyt kuulostaa.

”Olen rock-muusikko, eli aivan vitun kuuro. En kuule, mitä minulle puhutaan”, Grohl kertoi sanovansa tilanteessa, jossa hänelle tullaan puhumaan kasvotusten.

Muusikko kertoo myös, ettei käytä lavalla lainkaan korvamonitoreja, sillä ”ne poistavat luonnollisen soundin”, ja hän haluaa kuulla esimerkiksi yleisön äänet.

”Minulla on niin ahtaat korvat, että ne pulpahtavat ulos saman tien. Enkä halua laittaa noita juttuja ympäri päätäni ja näyttää joltain rukoilijasirkalta. Tahdon vain mennä lavalle ja pistää menemään.”

Katso koko haastattelu alta.

Lisää luettavaa