Ennakkokuuntelussa Cityman – Yhtye, joka olisi sijoittanut Applen osakkeisiin

Cityman tekee poppia elektronisen musiikin ystäville.

15.04.2015

Cityman on esimerkiksi Eleanoora Rosenholmista ja Zebra & Snakesta tutun Alpo Nummelinin sekä Aavikosta, Circlestä ja lukuisista muista yhtyeistä tutun Tomi Leppäsen elektroduo.

Kaksikko julkaisee debyytti-ep:nsä Recod Store Day -päivänä ensi lauantaina Solina Recordsin kautta. Ystävällismielisesti he kuitenkin tarjosivat ep:n kuultavaksi jo ennakkoon Rumban sivuille. Samalla käytimme tilaisuuden hyväksemme ja kyselimme kollektiivisesti duona vastailleelta kaksikolta hieman kysymyksiä elämän tärkeistä asioista.

Ep-levyn löydät kuunneltavaksesi haastattelun alta.

Olette molemmat tunnettuja rumpaleina. Lähdittekö tekemään Citymanin kappaleita rytmi vai melodia edellä?

”Rytmi on äärimmäisen tärkeä, mutta monesti kappaleemme lähtevät yksinkertaisesti kiinnostavasta soundista, joka kuin varkain saattaa ulos melodian. Olemme biisinkirjoitusvaiheessa hyvin soundi-orientoituneita. Toisinaan myös jokin rytmikuvio voi toimia koko kappaleen selkärankana, mutta vasta melodia kääntää kappaleen viestin ymmärrettävään ja helposti omaksuttavaan muotoon.”

Musiikinne kuulostaa samaan aikaan 1980-lukulaiselta ja modernilta. Mitkä yhtyeet tai asiat toimivat teille inspiraationa musiikkia säveltäessänne?

”Japanilaiset rumpukoneet, amerikkalaiset syntetisaattorit, ruotsalainen pop-tuotanto, ranskalainen pop-musiikki, saksalainen kosmiche musik, brittiläinen elektroninen pop, yhdysvaltalainen 4/4- pohjainen hedonistinen tanssimusiikki. Teknologia, mainstream, kulttuuri, underground, aika, tunne, kommunikaatio.”

Tuleeko Cityman keikkailemaan lainkaan?

”Ehdottomasti! Toistaiseksi julkistettuja keikkoja on H2Ö- festivaali Turussa, muita hienoja esiintymisiä on julkistetaan lähiaikoina.”

Bändinne on nimetty Mobira Citymanin mukaan. Mobira Cityman 900 -malli maksoi vuonna 1987 markkinoille tullessaan 24 000 markkaa. Mitä olisitte hankkineet itsellenne vuonna 1987 tuollaisella rahasummalla ja miksi?

”Olisimme sijoittaneet Applen osakkeisiin.”

Jääkiekon MM-kisat alkavat toukokuun alussa. Jos saisitte säveltää MM-kisajoukkueelle kisakappaleen, millainen se olisi, ja kenet kutsuisitte siihen laulamaan?

”Olemme jo säveltäneet kisakappaleen, se odottaa vielä julkaisua. Kappale ei tosin ole tehty erityisesti jääkiekon MM-kisoja varten, vaan se toimii käytännössä kaikkien suuria tunteita sisältävien tapahtumien tunnussävelenä.”

Lisää luettavaa