Ensi viikko on pyhitetty dokumenteille – tärpit Docpointiin

Punkkareita, abstraktia taidetta ja paljon muuta.

23.01.2020

Dokumenttielokuvafestivaali Docpoint alkaa maanantaina 27. tammikuuta ja jatkuu viikon loppuun asti. Tapahtuman ohjelmisto on monipuolinen ja monimuotoinen ja ennen kaikkea kiinnostava, suosittelemme tutustumaan siihen kokonaisuudessaan. Rumba antaa kolme tärppiä, jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

A Punk Daydream
Ohjaaja Jimmy Hendrickx rinnastaa Indonesian punkkarit alkuperäiskansoihin: molemmat ovat marginaaliin ajettuja ja vainottuja. Yhteiskunta näyttäytyy fundamentalistiselta, nationalistiselta, korruptoituneelta ja luonnonvaroja riistävältä – ei ihme, että tekee mieli pudottautua joukosta.
Esitykset 31.1., 1.2. ja 2.2. – lue lisää.

Beyond the Visible – Hilma af Klint
Hilma af Klint tunnetaan lumoavista abstrakteista maalauksistaan. Näin ei ollut aina: hän määräsi testamentissaan, että teoksia saa esittää julkisesti vasta 20 vuotta kuolemansa jälkeen. Dokumentti pyrkii maalaamaan kuvan mystisistä teoksistaan tunnetusta mystisestä taiteilijasta.
Esitykset 29.1., 1.2. ja 2.2. – lue lisää.

Earth
Ei kai kukaan haluaisi tuhota maapalloa, mutta nykyisillä elintavoillamme se on vain pakko. Nikolaus Geyrhalter kertoo dokumentillaan vuorien kartalta pyyhkimisestä ja maan ontoksi louhimisesta. Henkeäsalpaavat kuvat ovat kuin Kubrick paiskaisi kättä Koyaanisqatsin kanssa.
Esitykset 28.1., 31.1. ja 2.2. – lue lisää.

Lisää luettavaa