Ensiesittelyssä Rumbassa: Kokeellinen Color Dolor haluaa tehdä videoiden saralla mullistavia asioita

Helsinkiläisyhtye toteutti musiikkivideonsa kotimaisella, Microsoftin Kinetic-tekniikkaa hyödyntävällä Z Vector -systeemillä.

Kuva: Antti Saarainen

Mitäs tästä sanotte? Täydet viisi tähteä Rumban levyarviossa taannoin napannut Color Dolor haluaa musiikkivideoidenkin saralla kehityksen eturintamaan. Yhtye kertoo tiedotteessaan, että Ones in the Woods -biisiin tehty video on toteutettu kotimaisella Z Vector -ohjelmistolla, joka mahdollistaa kolmiulotteisen videokuvan ja efektien tuottamisen Microsoft Kinect -syvyyskameralla.

Hannu Aukian ohjaama video esitellään kansainväliselle yleisölle tänään Saksassa Reeperbahn-festivaaleilla. Aukia kuvailee uutta teknologiaa tiedotteessa seuraavasti: ”Z Vector on reaaliaikaisen kuvamanipulaation mahdollistava ohjelma. Kuvaustilanteessa siis voimme ’soittaa’ kappaleen mukana erilaisia efektejä ja kikkoja musiikkivideoon.” Aukia on tehnyt aikaisemmin videoita muun muassa Cheekille ja Pariisin keväälle.

Z Vectoria on käytetty aikaisemmin musiikkivideossa vain kerran, kun ohjelmiston suunnitelleet Julius Tuomisto ja Janne Karhu hyödynsivät sen esiversiota Phantom-elektoduon Scars-videolla.

Vaan miltä tämä erikoisuus näyttää? Katso alta.