Ensin Kate Bush, nyt Metallica – Stranger Things teki toisestakin kasarikappaleesta viraalihitin

Master of Puppets on noussut useille top-50 -listoille ympäri maailmaa – 36 vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Kate Bushin kasarikappale Running Up That Hill (A Deal with God) on noussut kovaan suosioon kuluneen kesän aikana.

Biisin esiinnyttyä Strangers Things -sarjan uudella tuotantokaudella se on muun muassa noussut uudelleen Billboard 200-listan kärkeen, maailman kuunnelluimmaksi kappaleeksi iTunesissa ja toiseksi kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotifyssa. Vuonna 1985 ilmestynyt kappale on rikkonut kolme Guinnessin maailmanennätystä ja tuonut esittäjälleen noin 2,3 miljoonaa dollaria. Kaikki tämä siis hittisarjan ansiosta.

Vaikuttaisi siltä, että seuraavaksi Bushin jälkeen parrasvaloihin pääsee Metallica. Yhtyeen vuonna 1986 ilmestyneen Master of Puppets -albumin nimikkoraita esiintyi sarjan neljännen kauden finaalijaksossa, joka ilmestyi viime viikon perjantaina.

Sen jälkeen biisi on kerännyt miljoonia uusia striimejä ja noussut Spotifyn top-50 -listoille ainakin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Maailmanlaajuisella listalla biisi komeilee sijalla 17. Ottaen huomioon, että kappaleella on mittaa yli kahdeksan ja puoli minuuttia, saavutus ei ole lainkaan huono.

Siinä missä Running Up That Hillistä on tullut yksi vuoden puhutuimpia kappaleita – lähes 40 vuotta ilmestymisensä jälkeen –, Master of Puppets on ollut aina tasaisen suosittu ja Metallican suurimpia hittejä, joten yhtä kovaa hypetystä on tuskin odotettavissa. Biisin esiintymisestä sarjassa on kuitenkin vielä hyvin vähän aikaa, joten jää nähtäväksi, millaiseen lentoon se lähtee.

Hypen taustalla ei ole pääasiassa itse kappale, vaan kohtaus, jossa se esiintyy. Se on kerännyt valtavan määrän kehuja muun muassa Twitterissä.

”Valittakaa Stranger Thingsistä niin paljon kuin jaksatte, mutta ette voi kieltää sitä faktaa, että Eddie soittamassa Metallican Master of Puppetsia ylösalaisin taistellakseen ilkeitä, lentäviä demoneita vastaan, ON yksi hienoimpia kohtauksia ikinä”, kuuluu eräs twiitti.

Yhtye on itsekin noteerannut kohtauksen sometileillään. Lisäksi Metallica-basisti Robert Trujillon poika Tye on soittanut osan jaksossa kuultavan biisiversion kitararaidoista.

Kovasti puhuttanut kohtaus on katsottavissa alla, spoilerivaroituksella.

YouTube video

Lisää luettavaa