Ensinäytössä Olpekkalevin ja Palefacen biisin video – videolla vieraillaan muun muassa Saharassa ja New Yorkissa

Videota kuvattiin kaksi vuotta.

27.04.2020

Rap-duo Olpekkalevin sekä Palefacen yhteistyön tuloksena syntyneen Poluton maa -kappaleen musiikkivideo on ensinäytössä Rumbassa. Henna Välkkyn ja Samuel Häkkisen ohjaaman videon kuvaamiseen on kulunut kaksi vuotta. Sen esikuvana on toiminut kaupunkisinfonia-elokuva Koyaanisqatsi. Eksentriselle videollle on tallennettu Tokion ja New Yorkin suurkaupunkien syke sekä Saharan autiomaan aava tyhjyys.

Häkkisen ja Välkkyn mukaan Poluton Maa -musiikkivideo on tehty samalla tavalla kuin heidän Olpekkaleville aikaisemmin kuvaama Ikäwä-video.

”Ikäwä-videolle kävimme läpi muutaman vuoden aikana reissuilla huviksi kuvaamaamme materiaalia ja etsimme siitä yhdistävän punaisen langan. Olimme päättäneet jatkaa samaa fiilistä poluton maa -videon kanssa. Vaikka tällä kertaa tiesimme etukäteen kuvaamamme reissuilta materiaalia musiikkivideota varten, niin lopullinen video hahmottui vasta kun materiaalia oli kasassa parin vuoden ajalta. Projekti muistutti palapeliä, joiden aukkoja täytettiin niin työ- kuin vapaa-ajan reissuilta”, kaksikko kommentoi.

Poluton maa löytyy Olpekkalevin kaksi vuotta sitten julkaisemalta 04 -ep.ltä. Rap-yhtye myös julkaisi hiljattain uuden ep:n nimeltä 05. Neljällä mantereella kuvattu vangitseva Poluton maa -musiikkivideo on alapuolella.

Lisää luettavaa