Eräs Suomen suurimmista musiikkivaikuttajista eli Asko Kallonen jättää tehtävänsä Warnerilla

Asko Kallonen jättää pestinsä Warnerilla.

11.05.2023

Warner Musicin General Manager Asko Kallonen siirtyy sivuun nykyisistä työtehtävistään kotimaisen musiikin tuotantopäällikkönä, A&R-tiimin vetäjänä ja johtoryhmän jäsenenä 1. lokakuuta 2023 lähtien.

Kallonen kertoo päätöksestä seuraavaa:

”Totesin Niko Nordströmille jo viime vuonna, että nyt olisi hyvä aika (ja ikä, 63v) päästää irti, antaa tilaa tulevaisuudelle ja ilmoittaa ajoissa tulevasta muutoksesta, jotta voidaan rauhassa uudelleenorganisoida nykyisiä työtehtäviäni. Vaikka lokakuun alkuun on vielä hetki, haluan jo tässä vaiheessa kiittää kollegoitani Warnerilla Suomen parhaassa A&R-tiimissä, joka tekee koko ajan jo maailmantasollakin kovaa tulosta. Meidän tiimi kehittyy jatkuvasti ja nyt on hyvä hetki elämässäni siirtyä syrjään antaen seuraavalle sukupolvelle mahdollisuus viedä tekeminen taas uudelle tasolle. Kiitos myös koko kotimaiselle osastolle, markkinointitiimille ja johtoryhmälle, erityisesti Nikolle, jonka kanssa olemme tehneet töitä yhdessä 24 vuotta, sekä Mark Frylle ja Ramona Forsströmille. Tulen jatkamaan vielä lokakuun jälkeen työtäni Warnerilla muutamien artistien mentorina ja A&R-konsulttina, joten lopulliset hyvästit nämä eivät ole.”

Kallonen aloitti työskentelynsä Warner Music Finlandilla vuonna 2007 HMC – Helsinki Music Company Oy:n kaupan yhteydessä. HMC oli Kallosen ja Nordströmin yhdessä perustama levy-yhtiö, jonka artisteja olivat mm. Chisu, Antti Tuisku ja HIM. Sitä ennen Kallonen teki pitkän uran BMG Music Finlandilla.

Hänet on palkittu Musiikki & Media -tapahtumassa Vuoden tuotantopäällikkönä kymmenen kertaa.

Edellä mainittujen artistien lisäksi hän on työskennellyt vuosien aikana esimerkiksi Anssi Kelan, Aikakoneen, Don Huonojen, Samuli Edelmannin, Kaija Koon, Sannin, Lauri Tähkän, J.Karjalaisen, Arttu Wiskarin, Jenni Vartiaisen ja Behmin kanssa.

Lisää luettavaa