Erika Vikman kutsuu syntisten pöytään – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Jirina Alanko

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

Erika VikmanSyntisten pöytä
Synthwavea, loraus Abbaa ja loput kotimaista iskelmää = Erika Vikmanin uusin täsmäosuma. Cicciolina-sinkullaan koko kansan mieliin jäänyt tuleva poptähti tietää mitä tekee. Toki uudessa biisissä on mittatilaus-soundia Mökkitie Recordsin studiolta, mutta tämä mittaus on tehty oikein. Kappale jää mieleen ja on sopivasti provokatiivinen, mutta samalla hillitty, jotta sitä voi kuunnella kenen autoradiosta tahansa. Viesti piilee rivien välissä. Biisi rullaa ja varmasti vie Vikmania eteenpäin. Ja näin musikaalisena teoksena kyllä toimii.

The KillersBlowback
Kun The Killersin jäsenet olivat nuoria yhtye kuulosti enemmän britiltä kuin monet oikeat brittiyhtyeet. Nyt kun yhtyeen jäsenet ovat vanhoja, eli kolkuttelevat 40-vuoden rajapyykkiä, niin yhtye kuulostaa siltä mitä on, eli yhdysvaltalaiselta rock-yhtyeeltä. Uusi Imploding The Mirage -albumi on juuri niin brucea, kuin Bruce Springsteenia ihannoiva Brandon Flowers voisi olettaa haluavankin. Toki Killers heittää peliin myös omia jippoja ja koukkujaan, kuten alun syntikkariffit. Lopulta Amerikka vie kuitenkin voiton.

YläkertaEgotrippi
Tämä kappale ei kerro siitä bändistä, vaan on yhtyeen kertomus egotripistä. Kappaleessa on menoa ja meininkiä, sillä riffi puree ja räpit kulkee. Samalla biisi on osoitus monipuolisuudesta musiikissa, mitä Yläkerta tekee. Kerroimme yhtyeestä aiemmin täällä.

Lisäksi listalla on muun muassa Temaj, Antti Pouta ja Vilma Alina.