Yläkerta räppää itku kurkussa kuin Ghostface – lisäksi he kertovat kuvioistaan Rumballe

Uutta Yläkertaa ja vähän myös lisätietoja.

Julius Konttinen

Kerroimme Yläkerta-yhtyeestä viime vuonna, kun he julkaisivat Miljöö kylmenee -singlen, jolla vieraili Figaro.

Yhtyeen muodostavat räppärit Touko Hämäläinen, Jaakko Andersson, Werneri Heinonen ja tuottaja & dj Samuli Sulku kertoivat tuolloin yhtyeestä tarkemmin Rumballe.

Vielä tuolloin nelikko oli ilman levytyssopimusta, mutta vihjaili tulevasta. Nyt Yläkerta on kiinnitetty Capitol Recordsille. Ensimmäinen lafkan alainen julkaisu on Niinku Ghostface, jolla kuullaan lempeää poppia, mutta myös ihan silkkaa räppiä. Kyseessä on hyvä osoitus siitä, mitä yhtye edustaa.

Otimme uudelleen yhteyden yhtyeeseen ja kysyimme heiltä uusista kuvioista.

Capitol Records ja julkaisusuunnitelmat?
”Päädyttiin pitkän diilishoppailun jälkeen Capitolille, koska sen porukka ja a&r [Henrik Suhonen] teki meihin vaikutuksen ja se oli sopivin mesta toteuttaa meidän agendaa.”

”Julkaistaan sinkkuja ja joku kokonaisuus varmaan loppuvuodesta, musavideoo kans tulossa.”

Niinku Ghostface?
”Niinku Ghostface päätyi ekaksi sinkuksi, koska haluttiin lähestyä yleisöä orgaanisella indie rap -tyylillä. Biisin soundikin on sen verran kesäinen, joten se istuu tähän hetkeen hyvin.”

”Kappale käsittelee räppärin kriisiä olla aito oma emotionaalinen itsensä. Ghostface Killah on tunnettu siitä että sen räppääminen kuulostaa siltä ku se itkis. Wu-Tang forever.”

Millainen yhtye on Yläkerta ja mitä lupaatte tuoda Suomeen lisää?
”Tehdään vaihtoehtoisesti popahtavaa hip hoppia ja kaikkea siltä väliltä, jes! Tuodaan Suomeen uusia soundeja ja hyviä keikkoja, joista on saatu hyvää palautetta. Esiintyminen on meille iso ja tärkeä osa tätä hommaa.”

”Suomessa ei ole näin herkkää poikabändiä.”

Kuuntele kappale alta.